Het gaat om het Amerikaanse olieveld Permian Basin, dat grotendeels in Texas ligt.
Volledig scherm
Het gaat om het Amerikaanse olieveld Permian Basin, dat grotendeels in Texas ligt. © AP

“Shell overweegt verkoop belang in grootste Amerikaanse olieveld”

Olie- en gasconcern Shell gaat zijn belang in het grootste Amerikaanse olieveld mogelijk verkopen. Het zou voor het bedrijf gaan om een belangrijke stap voor de overgang naar duurzame energie, zeggen ingewijden tegen persbureau Reuters. Shell staat de laatste tijd onder toenemende druk om de CO2-uitstoot terug te dringen.

5 reacties

 • leo Mariën

  2 weken geleden
  Ja, dit stond in de sterren geschreven. Door deze verkoop is Shell plots geen grote CO2 vervuiler meer en daarmee wordt het beruchte proces van tafel geveegd. Dat veld zal echter geen vat minder oppompen en wordt gerund door een andere speler. Het proces is gewonnen maar wat zegt de realiteit, er veranderd niets. Integendeel, olie en gas hebben nog een stijgcurve tot 2040. En shell kan gaan genieten van al het geld dat in de green deal wordt gepompt. Moraal van het verhaal, geld.
 • Geert Tamsyn

  1 maand geleden
  Hugo Colsaet, die goede en betaalbare alternatieven zijn er. Nu nog de ongefundeerde vooroordelen ertegen wegwerken. Dat vraagt een mentaliteitswijziging, en daar is de veroordeling van Shell goed voor.
 • marc van de poel

  1 maand geleden
  @ Gilbert Vermeersch : Als Shell dat veld verkoopt, wat verandert er dan? minder productie? U leeft in een utopische wereld. Een andere exploitant zal dat waarschijnlijk kopen, nietwaar. En waarschijnlijk gaat die daar geen 10.000.000.000 dollar voor betalen om er viooltjes te gaan kweken. Dus milieu technisch gezien verandert er noppes. Maar Groene activisten zijn in hun bekrompen tunnelvisie weer gelukkig. Voor één dag, weliswaar, maar toch.
 • Gilbert Vermeersch

  1 maand geleden
  Hèt moet duurzaam.. dus stop vervuilen in de breedste zin van het woord, verkopen en per direct investeren in wat er al had moeten zijn.
 • HUGO COOLSAET

  1 maand geleden
  Hypocrisie van de Nederlandse rechtbanken en milieuactivisten. Precies of er dan minder petroleum producten gaan verbruikt worden. Zorg eerst voor goede en betaalbare alternatieven en de afbouw van petroleum brandstoffen zal automatisch verlopen.

Geld