Enkele olietanks van Saudi Aramco, het Saoe.dische staatsoliebedrijf
Volledig scherm
Enkele olietanks van Saudi Aramco, het Saoe.dische staatsoliebedrijf © REUTERS

Saoedisch staatsoliebedrijf maakt 38 miljard euro winst dankzij hoge olieprijs

Het Saoedische staatsoliebedrijf Saudi Aramco heeft over het eerste kwartaal van dit jaar een winst van 39,5 miljard dollar (37,9 miljard euro) opgetekend. Dat is een stijging met 82 procent op jaarbasis. Het grootste olieconcern ter wereld profiteerde van de oplopende olie- en gasprijzen door de oorlog in Oekraïne. 

13 reacties

 • Léon-Bernard Giot

  1 maand geleden
  38 miljard Euro X 40,3399 = 1.532.916.200.000 BEF ! winst . . .
 • Maurice De Roose

  1 maand geleden
  In Sri Lanka kilometers lange files bij de benzinestations omdat de rijke heren uit de Arabische wereld weigeren te leveren . Ook voor gas moeten de mensen overschakelen naar het oude systeem en terug met hout koken . Gezond is anders . De wereld op zijn kop . Bedrijven zijn massaal woekerwinsten aan het maken op de kap van de kleine man . Politici hebben daar geen enkel probleem mee . Hun zakken worden systematisch gevuld met hun zitjes bij verschillende bedrijven .
 • Jozef Van Schuerbeeck

  1 maand geleden
  Kan er dan niemand deze woekerwinsten stoppen ?
 • Ronny Toch

  1 maand geleden
  Onze euro ´s zullen daar terecht komen
 • Leonarda Van Opbroecke

  1 maand geleden
  Hier zijn ze weer. De energieprijzen waren al maanden vóór die oorlog aan t stijgen. Weliswaar kunstmatig de hoogte ingedreven door de EU om hun kassa en die van de lidstaten terug te spijzen. Maar draait of keer het. Het is zeker niet begonnen door die oorlog.