Photonews
Volledig scherm
© Photonews

"Ryanair bestelt 200 nieuwe toestellen bij Boeing"

UpdateDe Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft bij Boeing de grootste order uit zijn geschiedenis geplaatst. De prijsvechter wil 200 toestellen van het type 737 aanschaffen voor een bedrag van minstens 18 miljard dollar, schrijft de krant Irish Independent zonder zijn bronnen te vermelden.

 1. Cybersecurity boomt: onze beursexpert vertelt welke bedrijven interessant zijn om nu in te beleggen
  PREMIUM

  Cybersecu­ri­ty boomt: onze beursex­pert vertelt welke bedrijven interes­sant zijn om nu in te beleggen

  Maakt het uit waarin je belegt? Natuurlijk wel! Kies bij voorkeur voor beleggingen in sectoren en bedrijven die harder groeien dan gemiddeld, maar pas op voor kortstondige hypes. Beleg liever in stabiele bedrijven die, ongeacht het economische klimaat, erin slagen op een duurzame manier hogere omzetten en winsten te genereren. Een van die sectoren is volgens onze beursexpert Pascal Paepen cybersecurity. “Zolang er hackers zijn, zullen er bedrijven zijn die geld verdienen aan cybersecurity.” Hij vertelt in welke bedrijven je het best investeert.
 2. "Ryanair moet Belgische arbeidswet volgen"

  "Ryanair moet Belgische arbeidswet volgen"

  De Vlaamse Luchthavencommissie (VLC) vindt dat buitenlandse luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair die opereren vanuit België de Belgische arbeidswetgeving moeten volgen. Nu valt een Belgische piloot die vliegt voor Ryanair onder de Ierse arbeidswetgeving, waardoor hij een pak goedkoper is. Maar andere luchtvaartmaatschappijen ondervinden daardoor concurrentieel nadeel en de Belgische sociale zekerheid loopt inkomsten mis. Zo staat in een advies van de VLC aan de Vlaamse regering.

Geld