Luchtfoto van het schip Sunny Liger dat sinds afgelopen weekend voor anker ligt bij het Nederlandse IJmuiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Luchtfoto van het schip Sunny Liger dat sinds afgelopen weekend voor anker ligt bij het Nederlandse IJmuiden. © ANP

Russische olietankers varen af en aan: de Sunny Liger ligt vooral te dobberen voor de bühne

Vandaag wordt mogelijk een akkoord gesloten over een Europese boycot van olie uit Rusland. Die zou eind 2022 compleet moeten zijn. Wat zijn de gevolgen van zo’n totaalverbod? Zes vragen.

43 reacties

 • Thomas Delaet

  5 maanden geleden
  Als wij geen Russische olie meer willen, zullen China en India die Russische olie met plezier kopen. Net zoals met Russische diamanten: andere zullen de business wel overnemen. We snijden met al die boycots gewoon in ons eigen portemonnee, terwijl Rusland verzekerd is van zijn olie en gas inkomsten. Poetin lacht ons vierkant uit.
 • Marc Baeyens

  5 maanden geleden
  Er is geen enkel offer teveel om Rusland deze bloedsdorstige oorlog te doen verliezen.
 • Geert Peeters

  5 maanden geleden
  Loskoppelen van Rusland is 1 ding, loskoppelen van fossielen brandstoffen daarentegen een sprookje. Blijkbaar geloven er nog veel mensen in sprookjes.
 • Christine Laevers

  5 maanden geleden
  Als er een groot gebrek is aan iets, vallen de oplossingen uit de lucht en draait de creativiteit op volle toeren. Zo gaat dat meestal. We moeten toch van die fossiele brandstoffen af. We moeten zeker onafhankelijk worden van Rusland.
 • Marnix van ryckeghem

  5 maanden geleden
  Oliemaatschappijen maken voor het ogenblik mega winsten. Iedere verhoging van de olieprijs verhoogt het inkomen van Poetin en compenseert zo zijn minder aan leveringen.