Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Shutterstock / bbernard

Ruim half miljoen bedienden zien loon volgend jaar met naar schatting 11,59 procent stijgen

Als gevolg van de torenhoge inflatie zullen de meeste bedienden in de privésector hun loon in januari met liefst 11,59 procent zien stijgen. Dat blijkt uit een raming van SD Worx. Voor het definitieve percentage is het wachten op de indexcijfers van november en december, benadrukt Geert Vermeir van de hr-dienstverlener.

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 1. “Het leven wordt echt heel snel en heel sterk duurder”: arbeidseconoom Stijn Baert bespreekt de gevolgen van inflatie op ons loon en de arbeidsmarkt
  PREMIUM

  “Het leven wordt echt heel snel en heel sterk duurder”: arbeidseco­noom Stijn Baert bespreekt de gevolgen van inflatie op ons loon en de arbeids­markt

  De Belgische inflatie bedroeg afgelopen maand liefst 12,3 procent. “Dit zijn de meest schokkende cijfers sinds ik in de Indexcommissie zit”, zegt professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent). Hij beantwoordt de prangendste vragen: Wat betekenen deze cijfers voor je loon? Wordt dat mee verhoogd? En wat zijn de gevolgen voor onze bedrijven en mogelijke ontslagrondes? “Op één maand tijd is het leven 2,4 procent duurder geworden. Dat wil zeggen: een verhoging van de prijzen die hoger is dan hoe ze normaal stijgen... op een jaar.”