Belga
Volledig scherm
© Belga

Ruim 33.000 werklozen minder in Vlaanderen dan op piek tijdens zomer 2020

Vlaanderen telde eind augustus 198.665 werkzoekenden. Dat waren er 33.281 (of 14,3 procent) minder dan in augustus 2020. Toen werd met bijna 232.000 werkzoekenden de piek bereikt tijdens de coronacrisis. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB.

 1. "Lessen over geld zijn een taboe en dat heeft negatieve gevolgen." Geldexpert pleit voor meer financiële leerstof
  PREMIUM

  "Lessen over geld zijn een taboe en dat heeft negatieve gevolgen." Geldexpert pleit voor meer financiële leerstof

  Lezen, schrijven, rekenen, wiskunde, geschiedenis, aardrijkskunde, … Vanaf vandaag wordt het weer volop onderwezen in onze scholen. En toch zijn er onderwerpen die niet of nauwelijks aan bod komen op de schoolbanken. Geldzaken, bijvoorbeeld. Een noodzaak, maar niet op school. Ook onze geldexpert Pascal Paepen heeft in de lagere en middelbare school nooit over geld geleerd. Dat kan en moet anders, vindt hij: “Des te meer je kinderen nu leert over geld, des te minder leergeld ze later zullen betalen.”
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Hun ouders pakken coronacrisis aan, zij mogen weer naar school: “Dat papa maar vaart zet achter vaccinaties. Dan kan ik op Italiëreis”
  PREMIUM

  Hun ouders pakken coronacri­sis aan, zij mogen weer naar school: “Dat papa maar vaart zet achter vaccina­ties. Dan kan ik op Italiëreis”

  Het wordt een 1 september zonder weerga, zonder mondmaskers of gepixelde leerkrachten op een scherm. Oók voor de kinderen die al anderhalf jaar aan de zijlijn toekijken hoe één van hun ouders de coronacrisis probeert bedwingen - als beleidsmaker, in een ziekenhuis, of expertengroep. Wat hopen zij dat het komende schooljaar brengt? “Dat papa maar vaart zet achter de vaccinaties. Dat ik zeker op Italiëreis kan.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.

Geld