Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Ruim 1,3 miljoen inactieven op Belgische arbeidsmarkt: "We moeten stoppen met ons blind te staren op louter de werklozen"

In 2019 telde ons land bijna 216.000 werkzoekenden en bijna 1,4 miljoen inactieven. Dat blijkt uit een vergelijking van de arbeidsmarkt in 20 OESO-landen. "Dat cijfer verbergt een soms harde realiteit", waarschuwt arbeidsmarktdeskundige Jan Denys.

112 reacties

 • Hilde Beckers

  1 jaar geleden
  Mensen moeten werken tot 67 dus op 50 heeft men nog een lange weg te gaan. Men is zo jong als men zich voelt. Een goede raad : zoveel mogelijk tijdelijke jobs aanvaarden.
 • Roger Deprez

  1 jaar geleden
  Uitvluchten langs alle kanten om maar niet te werken, zolang België het enigste land in de wereld blijft waar men ONBEPERKT kan gaan doppen zal er nooit een aanvaardbare oplossing komen. België is wereldkampioen in zulke toestanden in leven geroepen door lakse regeringen en vakbonden in het verleden van de zelfde strekking.
 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  Het is een publiek "geheim" dat 50+doppers zelden of nooit op de arbeidsmarkt zelfs nog geen schijn van kans meer maken. Dit ondanks het feit dat er wettelijk verbod is op "discriminatie op basis van leeftijd", dat in praktijk echter een "lege doos" blijkt. Net of de "arbeidsmarktdeskundigen" dat niet zouden beseffen !
 • An Vanden Bossche

  1 jaar geleden
  Over de olifant in de sociale zekerheid zwijgt 'men' zedig, want wie erover moet beslissen, zit mee in het bad. De sociale zekerheid voor ambtenaren met drie keer zoveel uitkeringen als een gewone werknemer en half zoveel bijdragen als een gewone werknemer. 15 miljard per jaar extra per jaar, dat is het volledige begrotingstekort en bij uitbreiding de ganse staatsschuld.
 • Fonske Beys

  1 jaar geleden
  Hoeveel politiekers zijn er in ons land te veel tegenover andere landen !

Geld