Steeds meer Europese bedrijven lijken in te gaan op de eis van de Russische president Vladimir Poetin om aardgas in de Russische munt te betalen.
Volledig scherm
Steeds meer Europese bedrijven lijken in te gaan op de eis van de Russische president Vladimir Poetin om aardgas in de Russische munt te betalen. © via REUTERS

Roebel op hoogste peil in zeven jaar door stijgende energieprijzen

De roebel is vrijdag naar de hoogste koers tegenover de euro gestegen in zeven jaar tijd. Steeds meer Europese bedrijven lijken in te gaan op de eis van de Russische president Vladimir Poetin om aardgas in de Russische munt te betalen.

19 reacties

 • leo Mariën

  1 maand geleden
  Eerst heeft Rusland de roebel gekoppeld aan hun goudreserves en nadien ook met hun olie- & gasreserves. Vervolgen heeft Rusland geeist in roebels of in goud te betalen. Dat heeft de roebel inderdaad versterkt. Is dit het begin van het einde van de Amerikaanse Petro $? Ook de Arabische wereld wil af van de Petro $, zij willen in de Chinese munt betaald worden. Heel deze oorlog draait rond macht & geld, of dacht je dat Biden zo sterk reageert omwille van Oekraïne. Hij ziet het onweer ook naderen.
 • David Vermeulen

  1 maand geleden
  Kan best zijn dat de roebel stijgt. Maar heeft geen nut als je het niet kunt gebruiken. Ook nadeel is als het te hoog wordt voor de economie. Last Europa en de rest van de wereld dit een les zijn en dat men niet afhankelijk moet zijn van Rusland we hebben eind en zonne-energie, laat men daar nu eens in investeren. Men zou de BTW moeten laten vallen op zonnepanelen zodat iedereen ze kan installeren.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Ze kunnen zelfs met hun roebels in Rusland nauwelijks nog iets kopen. Want de Russen maakten weinig zelfs en leefden op import die betaald werd met hun energie opbrengsten. Meer dan 1000 firma's hebben het land reeds verlaten.
 • John Stahl

  1 maand geleden
  Het zijn nu net de sancties die ervoor zorgen dat de Russen rijker zijn dan ooit. En ze zullen ook geen gebrek hebben aan olie, gas, graan. Dank u, Europese politici.
 • Patricia Rimando

  1 maand geleden
  Nergens kan je met Roebels iets kopen behalve in Rusland . En de Russen zelf. Wat zijn die met Roebels als er niks te koop is .