Eurocommissaris voor Economie Paolo Gentiloni.
Volledig scherm
Eurocommissaris voor Economie Paolo Gentiloni. © ANP / EPA

Risico op recessie neemt toe, vreest Eurocommissaris: “Mogelijk een van de moeilijkste winters in generaties”

"Het risico op een recessie is aan het toenemen." Dat heeft eurocommissaris voor Economie Paolo Gentiloni woensdag erkend. Hij waarschuwt voor wat mogelijk "een van de moeilijkste winters in generaties" kan worden.

 1. Europese Commissie wil prijsplafond voor Russisch gas, Poetin: “Geen olie of gas meer als prijsplafond er komt”

  Europese Commissie wil prijspla­fond voor Russisch gas, Poetin: “Geen olie of gas meer als prijspla­fond er komt”

  Rusland zal geen olie of gas meer leveren indien de prijzen geplafonneerd worden. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin woensdag gezegd. Enkele uren later kwam de Europese Commissie met haar voorstellen om de gevolgen van de torenhoge energieprijzen te temperen. Ondanks Poetins dreigementen wil Commissievoorzitter Ursula von der Leyen doorzetten met een prijsplafond voor Russisch gas.
 2. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.