Peter Van Praet van Bavet. Bij hen vind je lekkere spaghetti, maar ook een op en top zakelijk concept en net daardoor heeft het de wind in de zeilen.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Van Praet van Bavet. Bij hen vind je lekkere spaghetti, maar ook een op en top zakelijk concept en net daardoor heeft het de wind in de zeilen. © Benny Proot

Restaurants worden post-corona zakelijker: “Van passie alleen gaat horeca niet overleven”

Cafés en restaurants zijn opnieuw dicht en dat is een bittere pil, maar het geeft ondernemers ook de gelegenheid om na te denken over hoe het na deze lange coronacrisis verder moet. Afhaal en levering aan huis zijn niet meer weg te denken. Terwijl bruine kroegen een lastige heropstart wacht, voorspellen experts dat restaurantketens de wind in de zeilen krijgen omdat ze als bedrijven worden gerund, veeleer dan vanuit een passie voor lekker eten en drinken.

5 reacties

 • Fonny Labie

  2 jaar geleden
  die moeten ook geen recht op steun hebben, bedrijven in andere sectoren hebben dat ook niet
 • Francesco Di taranto

  2 jaar geleden
  Groot gelijk myra.Die lopen ook anders rond , de investering is toch geplaatst door derden .
 • Luc Holvoet

  2 jaar geleden
  Ik vrees dat ze vooral duurder gaan worden en dat de klant de dupe zal worden. Maar geen probleem hoor, dan blijven we er weg.
 • Marco b.

  2 jaar geleden
  Ik sluit me aan bij Myra. Pas op, een goede onderneming, hoe groot ook, mag ook in de spotlight staan.. Maar vraag liever eens aan de kleine, lokale ondernemer die meerwaarde biedt voor de lokale economie. Grote en middelgrote ondernemingen, genieten van voordelen die de normale werkmens niet kan vatten. Hoedanook zoals met de eerste lockdown, zal ik daags na opening wel naar mijn favoriete restaurants terug gaan eten, als liefhebber en steun voor de horeca.
 • Myra Frans

  2 jaar geleden
  Welk kapitaal zit achter Bavet? Heb je gezien hoeveel kapitaal achter Sergio Herman zit ? Ga toch liefst bij iemand waar iets warm achter zit en niet kom binnen en ist niet ok er staan 500 andere in de rij om binnen te gaan stop zo een zaak eens in een dorp zal niet veel volk zitten!
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.