Op de dienst Financiën was één dame aan de slag: ze beschikte over een attest waarin staat dat telewerk voor haar onmogelijk is.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de dienst Financiën was één dame aan de slag: ze beschikte over een attest waarin staat dat telewerk voor haar onmogelijk is. © BELGA

REPORTAGE. Met arbeidsinspectie op flitscontrole bij Audi: “De waarschuwingsfase is voorbij”

Telewerk is al twee maanden verplichte kost, maar schijnbaar verwarren we ‘verplicht’ met ‘wenselijk’. Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) is het zat en gelooft evenmin dat iedereen om 7.30 uur op de E40 staat aan te schuiven om koffiekoeken te halen. Sinds deze week zijn er bij de bedrijven strenge controles op telewerk. Wij mochten met de inspecteurs een kijkje nemen bij Audi in Vorst, waar alles op wieltjes liep. 

10 reacties

 • Kristof Degros

  7 dagen geleden
  Die controleur zou ook beter eerst zorgen voor een deftig mondmasker, is met moeite op het tipje van de neus. En diegene die daar perse moest aanwezig zijn voor 2 contracten ... die mag ook eens leren hoe je een mondmasker kan aandoen. Daarbij als die getekend zijn, moet je daar toch niet meer aanwezig zijn ?
 • Richard Van Cauwenberghe

  1 week geleden
  Zouden die 500 inspecteurs niet beter onze grenzen bewaken of helpen bij het toedienen van het vaccin in plaats van de ondernemers te komen ambeteren.
 • Marc Verdonck

  1 week geleden
  Als bedrijven slim zijn gaan ze naar Slovenien en omstreken en laten ze België links liggen. Hier willen ze gewoon alles kapot maken en dat zal ook lukken. Ken al veel bedrijven die een groot gedeelte in het buitenland produceren en binnen enkele jaren hier enkel nog een kantoortje hebben.
 • johan fransaert

  1 week geleden
  het zijn niet bij die grote multinationals dat je controle moet doen die zullen de regels wel volgen het zijn de kleine tot middelgrote ondernemingen waar je moet zijn.
 • guido Leurelle

  1 week geleden
  Tv was er bij natuurlijk ging dat vlotjes wat had je gedacht, 500 inspecteurs wat heeft het opgebracht niks of heel weinig, die inspecteurs moeten ook betaald worden. Met wat zijn ze bezig in België, belastingen en boetes dat is prioritair de rest is bijzaak
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'

Geld