Volledig scherm
© photo_news

Rekenhof plaatst vraagtekens bij opbrengst fiscale maatregelen

Het Rekenhof plaatst vraagtekens bij de opbrengst die de regering in haar begroting voor volgend jaar uit een aantal fiscale maatregelen raamt. Dat blijkt uit het verslag van het Rekenhof dat maandag aan het parlement werd overgemaakt. De gevolgen van de coronacrisis maken het in het algemeen lastig de evolutie voor volgend jaar in te schatten.

2 reacties

 • Serge Vanruysseveldt

  1 maand geleden
  Vlaanderen zal een hystorisch hoge prijs betalen, en in het komende decenia zwaar van haar welvaart moeten inboeten om de schulden van een heel land te betalen. Corona zal de bijkomende reden zijn om een bodemloze staatschuld nog verder te mogen uitdiepen.
 • Bernard Loncke

  2 maanden geleden
  Het is een politieke wetmatigheid dat je onpopulaire maatregelen in het begin van de legislatuur doorvoert. Tegen de volgende verkiezingen zijn de burgers die dan alweer vergeten. Daarom dat er nu zo snel werk wordt gemaakt van nieuwe fiscaliteit. Zoiets is weinig democratisch. Je komt bovendien in een destructieve overheidslogica terecht waar voor elk maatschappelijk probleem een nieuwe belasting de evidente oplossing lijkt.
 1. HET DEBAT: Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk?
  HET DEBAT
  134

  HET DEBAT. Is een verbod op toeristi­sche reizen noodzake­lijk? Geef hier je mening

  Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen verzet zich niet tegen een maatregel die onze premier Alexander De Croo (Open Vld) straks bij het Overlegcomité op tafel wil leggen: het tijdelijk verbieden van toeristische reizen. Tot nu zijn niet-essentiële buitenlandse reizen enkel sterk afgeraden, maar niet verboden. Wat denk jij? Is een algeheel verbod op plezierreizen noodzakelijk of blijft het huidige ontraden genoeg? Laat het weten in de comments onder dit artikel.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

Geld