Beeld ter ullistratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter ullistratie. © Getty Images/iStockphoto/Steven Richardson

Reis geboekt via Booking, Airbnb of een touroperator? Financieel expert legt uit wanneer u recht hebt op terugbetaling

Over minder dan acht weken start de zomervakantie. Groot vraagteken is of op vakantie gaan wel zal kunnen. Landen als Griekenland en Kroatië staan weliswaar te popelen om toeristen te ontvangen, maar wat als u nu een reis boekt en als die toch niet kan doorgaan? Of als u nu al die trip die u in mei had besteld, in het water ziet vallen? Krijgt u dan alles terug­betaald? Financieel expert Michaël Van Droogenbroeck geeft advies.

 1. “Op safari in Nambië kom je minder mensen tegen dan aan Belgische kust. Dus waarom geen vliegvakanties toestaan?” Eigenaar reisbureau ziet omzet dalen met... 99 procent
  PREMIUM

  “Op safari in Nambië kom je minder mensen tegen dan aan Belgische kust. Dus waarom geen vliegvakan­ties toestaan?” Eigenaar reisbureau ziet omzet dalen met... 99 procent

  De reissector bloedt en Aalstenaar Bruno De Lathauwer van het gelijknamige reiskantoor trekt aan de alarmbel. “De financiële reserves die we door de jaren heen opbouwden, smelten weg als sneeuw voor de zon. De omzet is gedaald met 99 procent”, zegt hij. Het reisbureau hoopt toch dat er nog vakanties mogelijk zijn deze zomer. “Het is gevaarlijker om hier naar de supermarkt te gaan en op de dijk te lopen dan te wandelen in de bergen in Oostenrijk”, zegt hij.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 1. Wordt vliegen duurder en hoe kunnen we deze zomer op reis? Alle vragen beantwoord
  PREMIUM

  Wordt vliegen duurder en hoe kunnen we deze zomer op reis? Alle vragen beantwoord

  “De Europese reisbeperkingen moeten zo snel mogelijk opgeheven worden”, stelt Vera Jourova, vice-voorzitster van de Europese Commissie. Die bekeek woensdag hoe het doodbloedende toerisme opnieuw op gang getrokken kan worden. Ideeën als reiscorridors tussen twee specifieke landen en Covid-19-paspoorten, waarmee toeristen kunnen bewijzen ‘virusvrij’ te zijn, passeerden de revue. Hoe realistisch zijn de voorstellen? Alle vragen beantwoord.

Geld