Volledig scherm
© PHOTO_NEWS

Regering-De Croo overweegt belang in Ethias te verkopen

De federale regering overweegt haar belang in de verzekeraar Ethias te verkopen. Het proces zit nog in een prille fase, maar er werden al potentiële overnamekandidaten gepolst. Dat schrijven De Tijd en L’Echo. Vicepremier en minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) wil het belang van de federale regering in verzekeraar Ethias niet verkopen. Ook de Waalse regering laat weten geen interesse te hebben in een verkoop.

26 reacties

 • Cedric Steens

  1 maand geleden
  Het is toch geen kerntaak van de overheid om te participeren in een bankverzekeraar? Instappen om te redden aan een goedkoop tarief en eens terug gezond de participatie verkopen met winst, dat is wel goed bestuur. Dat kapitaal kan ze voor andere doeleinden inzetten waar de burger wel iets aan heeft
 • Dan Midden

  1 maand geleden
  dus wanneer je kan lenen à -0.5% en je 3% ontvangt van de waarde in de vorm van dividenden ben je toch knettergek om de aandelen te verkopen. Dit is weer een ingeveing van politici die snel de aandelen aan een gunstprijsje verpatsen aan vrienden om zo commissies op te strijken en nadien geld in kas hebben om opnieuw de vrienden te bedienen. Een normaal mens houdt gewoon die aandelen in portefeuille
 • marc castermans

  1 maand geleden
  Ethias is al decennia een parkeerplaats voor gebuisde PS-politici die nog snel een extraatje op hun boterham willen, remember Cools. Het is net hetzelfde als Publifin, nog zo'n leuk PS-clubje.
 • Anna Pauels

  1 maand geleden
  ik zie een herhaling van Verhofstadt, nu uitdelen, privatiseren om de begroting kunstmatig wat in orde te houden. Na hun legislatuur taksen en taksen, want ze laten weer een enorme put achter. Maar zij zijn toch de "goeie" dan en die achter hun kunnen het opkuisen en boeman spelen. Nooit meer VLD aan de macht, want dat staat gelijk aan een financieel fiasco !
 • Luc Van Bogaert

  1 maand geleden
  De liberalen willen altijd zo veel mogelijk privatiseren, alhoewel dat zeker niet steeds de allerbeste oplossing is voor goedwerkende semi-publieke organisaties.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen

Geld