Regering bereikt akkoord over arbeidsdeal: vierdaagse werkweek mogelijk en geen telefoontjes na de werkuren

Het kernkabinet van de federale regering is het afgelopen nacht eens geraakt over een arbeidsdeal. Het akkoord bevat een aantal maatregelen die ervoor moeten zorgen dat ons land tegen 2030 een werkzaamheidsgraad van 80 procent haalt. Zo wordt onder meer een vierdagenwerkweek een mogelijkheid, wordt het eenvoudiger om van job te veranderen, en wordt avondarbeid voor e-commerce makkelijker.

 1. Volgens De Wever is de arbeidsdeal al beslist: “De Walen dweilen met De Croo, zoals hij zelf ook voorspeld heeft”
  Play

  Volgens De Wever is de arbeids­deal al beslist: “De Walen dweilen met De Croo, zoals hij zelf ook voorspeld heeft”

  N-VA-voorzitter Bart De Wever verwacht weinig van de ‘arbeidsdeal’, het akkoord over de hervorming van de arbeidsmarkt, waar de federale regering volop aan timmert. Volgens De Wever heeft de PS eerder al haar slag thuisgehaald, dreigt de arbeidsdeal een “arbeidsdweil” te worden en “wordt er gedweild met premier De Croo”. Zo zei De Wever zondag in VTM NIEUWS.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.