FSMA-directeur Jean-Paul Servais op archiefbeeld.
Volledig scherm
FSMA-directeur Jean-Paul Servais op archiefbeeld. © BELGA

Rechter geeft beurswaakhond FSMA bolwassing over sanctiebeleid

Het Marktenhof, een onderdeel van het Brusselse hof van beroep, heeft in een arrest vernietigend uitgehaald naar de manier waarop de Sanctiecommissie van de beurswaakhond FSMA boetes oplegt. Dat schrijft De Tijd. "Het is voor eenieder en dus ook voor het Marktenhof volstrekt duister welke stappen worden doorlopen om de hoogte van een boete te bepalen", klinkt het.

  1. Hoe herken je oplichting door cryptocriminelen? “In een mum van tijd is mijn moeder 30.000 euro kwijt, wellicht voorgoed”
    PREMIUM

    Hoe herken je oplichting door cryptocri­mi­ne­len? “In een mum van tijd is mijn moeder 30.000 euro kwijt, wellicht voorgoed”

    Waar geld circuleert, vertoeven oplichters en dieven, en dus zeker ook in de cryptowereld. De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) kreeg in de eerste jaarhelft van 2021 liefst 54 procent meer vragen en meldingen van fraude met cryptomunten dan in de eerste helft van 2020. In dit artikel reconstrueren we hoe cryptocriminelen onlangs een 75-jarige vrouw oplichtten. “Ik vrees dat we het geld nooit gaan terugzien.” Crypto-expert Gwen Busseniers legt uit hoe je zo’n oplichting kunt herkennen én jezelf ertegen beschermt.