De Franstalige socialisten willen niet raken aan opgebouwde rechten van gepensioneerden. De partij levert met Karine Lalieux de minister van Pensioenen, maar zij zit op dit moment niet rond de tafel.
Volledig scherm
De Franstalige socialisten willen niet raken aan opgebouwde rechten van gepensioneerden. De partij levert met Karine Lalieux de minister van Pensioenen, maar zij zit op dit moment niet rond de tafel. © Photo News

PS ligt dwars over ambtenarenpensioenen: onderhandelingen gaan vandaag verder

De federale regering heeft gisteren even voor middernacht de onderhandelingen over de begroting opgeschort. Een voorstel met betrekking tot de ambtenarenpensioenen veroorzaakt naar verluidt ruis op de lijn met de PS, elders valt te horen dat er van een echte clash geen sprake is. Eerder viel te horen dat er wel bijna een akkoord was rond een overwinstbelasting voor energieproducenten vanaf een prijsplafond van 130 euro per megawattuur.

 1. Amerikaanse Liberty Global heeft 930 miljoen veil om Telenet van de beurs te halen: koers aandeel Telenet 40 procent hoger bij hervatting

  Amerikaan­se Liberty Global heeft 930 miljoen veil om Telenet van de beurs te halen: koers aandeel Telenet 40 procent hoger bij hervatting

  De Amerikaanse meerderheidsaandeelhouder Liberty Global lanceert een “vrijwillig en voorwaardelijk” bod op Telenet aan 22 euro per aandeel. Dat is 59 procent meer dan de laatste beurskoers. Liberty Global wil Telenet van de beurs halen. Liberty is van plan te bieden op ruim 42 miljoen aandelen, wat maakt dat het bedrijf bijna 930 miljoen euro veil heeft voor de Belgische operator.
 2. MR-voorzitter Bouchez: “We moeten ophouden altijd de hardwerkende spaarder te bestraffen telkens als we geld nodig hebben”
  Play

  MR-voorzitter Bouchez: “We moeten ophouden altijd de hardwerken­de spaarder te bestraffen telkens als we geld nodig hebben”

  Georges-Louis Bouchez, voorzitter van MR, sprak forse taal in de studio van VTM NIEUWS. De overheid moet ophouden de werkende middenklasse te bestraffen, “telkens als we ergens geld tekortkomen”, verwees hij onder meer naar het voorstel van de linkse flank in de Vivaldi-regering om de federale woonbonus voor een tweede verblijf aan te pakken. Hij pleitte ervoor om eerst de tewerkstellingsgraad in Brussel en Wallonië naar boven te krijgen, zoals ook in het regeerakkoord staat. Bouchez wil bovendien ingrijpen in het “opstapelen door sommigen” van sociale premies.
 1. “Zeer sterke oplossing in complexe situatie”: UBS neemt concurrent Credit Suisse over voor 3 miljard Zwitserse frank
  UPDATE

  “Zeer sterke oplossing in complexe situatie”: UBS neemt concurrent Credit Suisse over voor 3 miljard Zwitserse frank

  De grootste Zwitserse bank UBS neemt haar noodlijdende concurrent Credit Suisse over voor ongeveer 3 miljard Zwitserse frank (3 miljard euro), of 76 centimes per aandeel Credit Suisse. Dat heeft de federale regering van Zwitserland zondag bevestigd. De regering keurt de overname goed en voorziet verschillende garanties. De verkoop is een “zeer sterke oplossing in een complexe situatie”. Dat zei de Zwitserse president Alain Berset in een persconferentie over het nieuws.
 2. Moet je bezorgd zijn om de stabiliteit van je eigen bank nu problemen naar Europa overwaaien? Expert legt uit
  PREMIUM

  Moet je bezorgd zijn om de stabili­teit van je eigen bank nu problemen naar Europa overwaaien? Expert legt uit

  Amper enkele dagen na het faillissement van de Amerikaanse Silicon Valley Bank, is het aandeel van Credit Suisse in vrije val gegaan. Gaat de Zwitserse bank andere Europese banken meesleuren? Stevenen we af op een nieuwe bankencrisis? En dreigt mijn bank ook te wankelen? We vragen het aan HLN-expert Pascal Paepen, professor Bank en Beurs aan de KU Leuven en oprichter van spaarvarkens.be. “Nu in paniek verkopen op het laagste niveau, dat moet je niet doen.”