Sandrine Dufour, Dominique Leroy, Stefaan De Clerck en Dirk Lybaert.
Volledig scherm
Sandrine Dufour, Dominique Leroy, Stefaan De Clerck en Dirk Lybaert. © BELGA

Proximus-voorzitter Stefaan De Clerck pleit voor aanpassing loonplafond CEO van 650.000 euro

Stefaan De Clerck, voorzitter van de raad van bestuur van Proximus, pleit ervoor om het loonplafond voor de CEO aan te passen. Dat verklaarde hij in De Zevende Dag op Eén naar aanleiding van het vertrek van de topvrouw van het telecombedrijf, Dominique Leroy. 

109 reacties

 • Robert De Meulder

  2 jaar geleden
  Als daar onverantwoord met zo'n bedragen gegoocheld word zeg ik direckt al mijn contracten ( TV en GSM ) met PROXIMUS op.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Bestuurders en CEO's zijn twee handen op één buik, Ghijs Elvan. Daarom ook dat De Clerck pleit voor een hogere vergoeding. bovendien zou die nog niet hoog genoeg zijn. Want KPN betaalt nog 300.000 meer. En marktconforme verloning voor andere beroepen bestaat niet meer als regeringen, onder druk van werkgeversorganisaties, loonnormen opleggen die bepalen hoeveel de lonen mogen stijgen.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  De fabeltjes en de realiteit, Ghijs Elvan. Maar als de regering onder druk van werkgeversorganisaties een loonnorm oplegt dan bepaalt vraag en aanbod al het loon niet meer. Daarom vindt men voor onderbetaalde beroepen tegenwoordig geen kandidaten meer. En CEO en aandeelhouders zijn twee handen op één buik. Zij bepalen elkaars voordeel. Enerzijds het loon anderzijds het dividend rendement.
 • Ghijs Elvan

  2 jaar geleden
  Gino, Een bedrijfsleider bepaalt niet zelf de hoogte van zijn loon. Dat doen de grote aandeelhouders. Als die vinden dat een CEO €20 miljoen per jaar mag verdienen, zoals onze CEO, dan is dat hun volste recht. De aandeelhouders van het bedrijf bepalen wie CEO is, hoeveel deze verdient en wat hij hiervoor moet realiseren. De aandeelhouders moeten ook rekening houden met de lonen bij de concurrentie. Verloning is altijd marktconform, voor alle jobs, op basis van vraag en aanbod.
 • Ronny Biesen

  2 jaar geleden
  Natuurlijk om dan weer een politici aan die job te helpen zeker. Weet je wat er gedaan moet worden? Volledig privatiseren van Proximus, weg met de staat als aandeelhouder. Het zal dan wel lopen.

Geld