Volledig scherm
© RV, Thinkstock

Professor personeelsbeleid vindt huidige lockdown verkeerde keuze: “Start 30-urenwerkweek en verplicht 60-plussers om thuis te blijven”

Ralf Caers, professor hr-management aan de KU Leuven, stelt zich vragen bij de huidige lockdownmaatregelen. “Die moeten zo snel mogelijk omgezet worden om de economie niet nog meer te schaden”, zegt hij. Volgens Caers is een ‘social split’ tussen gezonde werknemers en kinderen enerzijds en risicogroepen anderzijds dé oplossing om een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

433 reacties

 • Jan De Smet

  9 maanden geleden
  Volledig mee eens ! Ouderen isoleren en wij terug aan het werk. Total lockdown is economische zelfmoord... met heel wat meer slachtoffers dan dit virus. Trouwens enkel een vaccin is de enige afdoende oplossing om dit virus te bestrijden...
 • Karien Froidmonr

  9 maanden geleden
  Lijkt me heel risicovol als nu al 85% van de gecontroleerde bedrijven zich niet aan de regels rond social distancing houdt.
 • Thierry De Gang

  10 maanden geleden
  K geef hem deels geen ongelijk uiteindelijk. Alles moet trg in gang geraken en als je binnen blijft in je kot bouw je ook geen immuniteit op. Ik heb maar 1 long en dat maakt me zogenaamd een risicogeval en nog steeds ga ik werken op mijn werkplaats in de voeding en kom ik mogelijk in contact met covid19 door mijn ex die verpleegkundige is via mijn kids met speciale zorgen waarvoor geen school of transport voor is. Desondanks de grote bleiters vanuit hun kot, zijn er andere soorten slachtoffers
 • Eduard Maes

  10 maanden geleden
  Professor personeelsbeleid blijf bij je leest. Je kent niets van virussen, verspreiding en nog veel minder om het virus in te dijken.
 • chantal geerts

  10 maanden geleden
  @ bern vermeulen,denk je misschien dat iedereen thuis zit om te werken? ik werk in de voeding sector,en wij mogen al vanaf dag 1 mee draaien,waarom zouden alleen wij in de vuurlinie moeten staan en niet een ander? op gang trekken die economie,en daar mee uit,we zijn met veel te veel op deze planeet,dit virus mag geen excuus zijn om miljarden die we niet hebben uit te geven,er zullen nu al veel gezinnen in de armoede komen,en er niet meer uit geraken,die professor heeft overschot van gelijk
 1. Belgische economie krimpt mogelijk met 8 procent door coronaschok, begrotingstekort van 7,5 procent

  Belgische economie krimpt mogelijk met 8 procent door corona­schok, begrotings­te­kort van 7,5 procent

  Het reëel bruto binnenlands product (bbp) in België, een goeie graadmeter voor de economie, zou in 2020 met 8 procent kunnen krimpen als gevolg van de coronacrisis. Dat blijkt uit een analyse van de Nationale Bank en het Federaal Planbureau. In het eerste kwartaal zou de daling rond de 4 procent liggen, in het tweede zelfs rond de 15 procent. De impact van de coronaschok op de overheidsfinanciën zou het begrotingstekort doen oplopen tot 7,5 procent van het bbp (1,8 procent in 2019). De schuldgraad, die in 2019 voor het eerst in acht jaar onder de symbolische grens van 100 procent van het bbp zakte, ramen de Nationale Bank en het Federaal Planbureau dit jaar op 115 procent.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

Geld