Bas Langenberg werkte in de gehandicaptenzorg maar verloor zijn baan door bezuinigingen. Bij MamaLoes mocht hij 4,5 jaar geleden na een lange zoektocht aan de slag.
Volledig scherm
Bas Langenberg werkte in de gehandicaptenzorg maar verloor zijn baan door bezuinigingen. Bij MamaLoes mocht hij 4,5 jaar geleden na een lange zoektocht aan de slag. © MamaLoes

Primeur in Nederland: bij dit bedrijf krijgt iedereen een baan, zonder sollicitatie

WerkEen sollicitatiebrief is niet nodig. Ook een cv of verklaring van goed gedrag hoeven werkzoekenden bij dit bedrijf niet in te leveren. Iedereen die zijn naam op een lijst zet, krijgt een baan bij MamaLoes. Het bedrijf verkoopt babyspullen, zowel online als in fysieke winkels.

33 reacties

 • Jan Delafontaine

  4 jaar geleden
  Een bewijs van goed gedrag vind ik echt wel nodig, maar de sollicitatie op zich is één grote grap. Je zit jezelf daar te verkopen en de beste toneelspelers, zij die "iemand kennen" of die met het mooiste snoetje krijgen de job. Dus voor de rest is dit echt een goed idee.
 • Alain Thierens

  4 jaar geleden
  Jan Lemmens, schaam U, ben zelf net ontslagen, wegens medisch overmacht, ben 53 en zal waarschijnlijk ook in die statistieken terecht komen met 1,nieuwe knie prothese, de andere knie volgt. Zelfs deze job, hoewel ik deze job deed, behalve geen 10 kilo, maar alle dagen 18 kilo aan de band, waarvan mijn knieën het begaven. Denk 2x na als je zulke stupiditeiten uit uw mondje komen om beleefd te blijven!!
 • Marcel Bontinck

  4 jaar geleden
  En daarna merk je dat diegene die thuis in hun zetel of op café zitten op het einde van de maand meer over hebben dan jij die werkt.
 • Stefanie van Dijk

  4 jaar geleden
  Echt veel risico is er niet, de skills kunnen op de werkvloer geleerd worden en als het echt niet werkt dan is het na 1/2 jaar gedaan. Hoe vaak zie je niet dat er gelogen of toch minstens zwaar overdreven wordt op de cv en hoeveel mensen zijn er niet doodnerveus voor een gesprek waardoor ze afvallen terwijl ze misschien perfect gepast zouden hebben. Ik vind dit een prima actie, zo zouden er meer moeten zijn. En wat verloning betreft, NL min.loon ligt altijd hoger dan de uitkering
 • Jan Lemmens

  4 jaar geleden
  Als iedereen dit zou doen is er geen reden meer om nog in de werkloosheid te zitten. Je moet dan wel uit je bed willen komen en het loon is misschien niet veel meer dan een uitkering.