Tim Dirven
Volledig scherm
© Tim Dirven

Prijzen stegen voorbije 13 jaar nog nooit zo snel: inflatie naar recordcijfer

De inflatie is in oktober gestegen tot 4,16 procent. Dat meldt het Belgische statistiekbureau Statbel. Het gaat om het hoogste niveau sinds oktober 2008, toen de inflatie 4,72 procent bedroeg.

140 reacties

 • Guy Stanbel

  1 jaar geleden
  Wacht tot je de rekening ziet van wat ze aan de farma hebben gegeven voor hun coronatest vaccinprogramma... Dan gaan er misschien wat mensen wakker worden.
 • nicole vandeghinste

  1 jaar geleden
  Alles slaagt op, behalve de lonen en de pensioenen
 • Hedwig Beernaert

  1 jaar geleden
  Zoals altijd betaalt de burger de rekening dankzij het efficiënt beleid van de regeringen en hun acolieten de lobbygroepen.
 • Leopold Vanhoof

  1 jaar geleden
  En het einde is nog niet in zicht volgens mij.
 • Victor OOMS

  1 jaar geleden
  De prijzen stijgen razend snel. De regering zal er dan wel iets op vinden om ons weer een index af te pakken. Welk smoesje gaan ze dan weer verzinnen?
 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 2. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.