Tim Dirven
Volledig scherm
© Tim Dirven

Prijzen stegen voorbije 13 jaar nog nooit zo snel: inflatie naar recordcijfer

De inflatie is in oktober gestegen tot 4,16 procent. Dat meldt het Belgische statistiekbureau Statbel. Het gaat om het hoogste niveau sinds oktober 2008, toen de inflatie 4,72 procent bedroeg.

140 reacties

 • Guy Stanbel

  3 weken geleden
  Wacht tot je de rekening ziet van wat ze aan de farma hebben gegeven voor hun coronatest vaccinprogramma... Dan gaan er misschien wat mensen wakker worden.
 • nicole vandeghinste

  1 maand geleden
  Alles slaagt op, behalve de lonen en de pensioenen
 • Hedwig Beernaert

  1 maand geleden
  Zoals altijd betaalt de burger de rekening dankzij het efficiënt beleid van de regeringen en hun acolieten de lobbygroepen.
 • Leopold Vanhoof

  1 maand geleden
  En het einde is nog niet in zicht volgens mij.
 • Victor OOMS

  1 maand geleden
  De prijzen stijgen razend snel. De regering zal er dan wel iets op vinden om ons weer een index af te pakken. Welk smoesje gaan ze dan weer verzinnen?
 1. Onze journalist legt sociale fraude bloot: PostNL zet kinderen, zwartwerkers en ongedocumenteerde personen in om pakjes rond te brengen in ons land
  Play

  Onze journalist legt sociale fraude bloot: PostNL zet kinderen, zwartwer­kers en ongedocu­men­teer­de personen in om pakjes rond te brengen in ons land

  Onze onderzoeksjournalist Joppe Nuyts ging enkele weken undercover aan de slag bij koeriersbedrijf PostNL. Hij stelde vast dat er “op vrij grote schaal sociale fraude plaatsvindt”. Zo zet PostNL kinderen, zwartwerkers en personen die illegaal in het land verblijven in om pakjes rond te brengen in ons land. Onze reporter maakte zijn bevindingen over aan de sociale inspectie. Dat leidde vanochtend tot invallen bij PostNL-depots in ons land.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 1. INTERVIEW. Directeur associatie van Belgische e-commerce over wantoestanden bij PostNL: “Inbreuken zijn eerder uitzondering dan regel”
  PREMIUM
  20

  INTERVIEW. Directeur associatie van Belgische e-commerce over wantoestan­den bij PostNL: “Inbreuken zijn eerder uitzonde­ring dan regel”

  Vrijdag is het weer zover: Black Friday. Voor de ene dé kans om de slag van het jaar te slaan, voor de ander het symbool van onze doorgeslagen overconsumptie, met mistoestanden zoals ze deze week bij PostNL aan het licht kwamen tot gevolg. “In een ideale wereld aanvaardt de consument dat de transportkost gewoon betaald moet worden” zegt Greet Dekocker (48), algemeen directeur van safeshops.be, de associatie van de Belgische e-commerce. “Maar ik vrees dat het daarvoor te laat is.”

Geld