Fabriek in China, waar door de opleving van de economie meer grondstoffen nodig zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Fabriek in China, waar door de opleving van de economie meer grondstoffen nodig zijn. © Getty Images

Prijzen grondstoffen stijgen keihard, mogelijk nieuwe 'supercyclus' op komst

De prijzen van metalen schieten omhoog en het einde is nog niet in zicht. De overgang naar andere vormen van energie en de aantrekkende groei zorgen voor een aanhoudend grote vraag.

11 reacties

 • François Defosse

  1 week geleden
  De beurzen gaan uiteenspatten zoals in 2000, 2009 of 1929. Er is teveel geld op zoek naar rendement dat er niet meer is. Maak jezelf niets wijs en breng je winsten in veiligheid. De jeugd denkt weeral eens dat ze het beter weten dan de oudere generaties maar die zijn ook jong geweest en hebben dezelfde fouten gemaakt lang geleden.
 • Jozef Van Mellaert

  1 week geleden
  Mr. Danny Govaerts. U hebt gelijk dat grote bedrijven nu goedkoop grote stocks aanleggen, maar zij weten wat zij doen want grondstoffen zoals edelmetalen, ijzer, koper , land enz verrotten niet. Zij stijgen alleen maar van waarde.
 • Jozef Van Mellaert

  1 week geleden
  Inflatie van de grondstoffen is bijna altijd de voorbode van een economische wereld crisis. De wereld economie zal niet stijgen door vaccinatie of stimulatie zoals de politiekers beweren. Zij daalt door het wantrouwen in de schijnwaarden zoals beurzen of de digitale economie. Die instorting kan snel gaan wanneer de paniek uitbreekt. In een wereld crisis zijn de grondstoffen de enige reële waarden, de stijging van de grondstoffen komt door de enorme vraag van de vooruitziende investeerders.
 • jef wouters

  1 week geleden
  dit is het probleem de meeste mijnen zijn in chinese handen niet rusland maar china is het grootste gevaar
 • roger brouwers

  1 week geleden
  Als de groene dit horen zullen ze wel iets nieuw uitvinden om dat te blokeren.Niet vergeten dat petroliumlanp,paard en kar hun motto zijn.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

Geld