AFP
Volledig scherm
© AFP

President Xi belooft Chinese economie meer te openen en waarschuwt Trump om niet terug te keren naar 'Koude Oorlogsmentaliteit'

De Chinese president Xi Jinping heeft opnieuw beloofd om de Chinese economie meer open te stellen. In zijn speech op het economisch forum op het eiland Hainan waarschuwde hij zijn Amerikaanse evenknie Donald Trump om niet terug te keren naar een 'Koude Oorlogsmentaliteit' nu beide landen handelsrobbertjes uitvechten. Xi beloofde een nieuwe fase in het openstellen van het land, van de bank- tot de autosector.

3 reacties

 • Gino De Jaeger

  3 jaar geleden
  Zoals steeds gaan de Chinezen voor de lange termijn en gunnen ze Trump een klein succesje, hij zal daar veel poeha over maken en daar was het natuurlijk allemaal om te doen. Niemand die denkt dat Trump écht wakker ligt van de economie. Trump denkt maar aan 3 dingen; Me Myself and I.
 • Rik Meeuwissen

  3 jaar geleden
  Enne man van zijn woord kunnen heel de andere wereldleiders een voorbeeld aan nemen. In China is alles veranderd tegen over 10 jaar terug deze man duwt China vooruit in de goede richting. Deze man spreekt over onderhandelen met gesprekken niet met wappengekletter gelijk het oorlogzuchtige Amerika. Proficiat Xi je bent een voorbeeld voor vele generaties.
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  dat zijn pas woorden van een echte leider,tot hier se maat en niet verder goe van de chinees

Geld