Minister van Financiën Johan Van Overtveldt.
Volledig scherm
Minister van Financiën Johan Van Overtveldt. © photo_news

Planbureau optimistischer over de Belgische economie

UpdateHet Planbureau heeft de verwachte economische groei voor dit en volgend jaar opgetrokken. In de tabellen staat nu 1,7 procent groei voor zowel 217 als 2018. In mei ging het Planbureau nog uit van 1,6 procent. Ook andere indicatoren zijn positiever, maar het Planbureau is wel iets pessimistischer geworden over de werkloosheidsgraad volgend jaar en het aantal nieuwe jobs.

  1. Tesla-fans steunen Elon Musk in zijn reactie op rechtszaak van JPMorgan met resem recensies van 1 ster op Yelp

    Te­sla-fans steunen Elon Musk in zijn reactie op rechtszaak van JPMorgan met resem recensies van 1 ster op Yelp

    Fans van Tesla hebben zich op Yelp op JPMorgan gestort om hun ongenoegen te uiten over de Amerikaanse bank met recensies van slechts 1 ster. Tesla-CEO Elon Musk had eerder zelf met zo’n vijandige review gedreigd tegen JPMorgan als ze hun rechtszaak van 162 miljoen dollar (144 miljoen euro) tegen de elektrische wagenbouwer niet zouden droppen. De pagina van de bank op Yelp werd overstelpt en recensies posten werd tijdelijk onmogelijk gemaakt.
  2. Planbureau bevestigt "supercijfers" over werkgelegenheid in België, maar plaatst ook kanttekeningen

    Planbureau bevestigt "supercij­fers" over werkgele­gen­heid in België, maar plaatst ook kantteke­nin­gen

    Het Planbureau ziet de binnenlandse werkgelegenheid over de periode van dit jaar tot 2022 toenemen met 262.000 personen, wat de werkloosheidsgraad tot het lage niveau van begin jaren '80 zou brengen. Dat blijkt uit zijn nieuwe economische vooruitzichten. Ook de verwachte economische groeicijfers zijn goed. Maar anderzijds is het (structurele) begrotingsevenwicht nog ver weg. Maatregelen om dat alsnog te realiseren, kunnen de groei nog fnuiken.

Geld