CEO Pieter Timmermans van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).
Volledig scherm
PREMIUM
CEO Pieter Timmermans van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). © BELGA

Pieter Timmermans (VBO) ziet concurrentiepositie plots dalen: “We worden weer de zieke man van Europa”

“We zijn de fouten uit het verleden aan het herhalen. Door de grote stijging van de loonkosten kunnen onze bedrijven over enkele jaren de concurrentie met het buitenland niet meer aan en worden we economisch weer de zieke man van Europa. We dreigen dan opnieuw te moeten overgaan naar indexsprongen. We zouden dit beter voorkomen dan later te moeten genezen”, zegt gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).

115 reacties

 • Lisette Theunis

  4 maanden geleden
  Waarom stijgt de inflatie zo fel meneer Timmermans ? Door het gratis geldbeleid van madame Lagarde van de ECB. waarbij elk jaar honderden miljarden aan niet betaalde rente over al het spaargeld van spaarders in de zakken van de overheid, de banken en de vrienden van Timmermans terecht komen. Als men op de basisbehoeften geen btw. en accijnzen heft, en men een normaal rentebeleid zou voeren zou de inflatie veel minder snel stijgen. Timmermans is een neo-liberaal die goed voor zichzelf zorgt.
 • linda Hofkens

  4 maanden geleden
  Duidelijk voor welke partij deze man is! Waarom bestaat deze organisatie feitelijk?Om niks anders te doen dan de gewone belastingbetaler hun riante loon te laten betalen. Afschaffen deze en nog vele andere onnodige en geldverslindende organisaties.
 • bob jansens

  4 maanden geleden
  blijkbaar is meneer Timmermans al vergeten hoeveel zijn leden gekregen hebben van de belastingbetalende bevolking.
 • Pierre Vaneylen

  4 maanden geleden
  We mogen nogmaals "Europa" danken voor hun beleid dat dwars ligt van hetgeen de doorsnee Europeaan wil. Een serieus energie beleid , een serieus immigratiebeleid een serieus natuurbeleid en dat is helemaal niet "welkom wolf".
 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Waarom eens niet omgekeerd - maar eigenlijk juist - redeneren. De index stijgt door stijgende prijzen. Breng de prijzen voor voeding en basis behoeften in dit land op het niveau van de buurlanden. Verlaag de energiebelastingen zoals Nederland gedaan heeft om de energiefactuur betaalbaar te houden. Doe iets aan dat irreële overheidsbeslag. En we krijgen een negatieve index en een betere concurrentiepositie.