De fabriek van Pfizer in Puurs.
Volledig scherm
De fabriek van Pfizer in Puurs. © BELGA

Pfizer geeft Belgische export miljardenboost

De rush op corona­vaccins legt de Amerikaanse farmareus Pfizer geen windeieren. In het tweede kwartaal verkocht Pfizer voor 7,8 miljard dollar (6,6 miljard euro) aan coronavaccins. Dat was goed voor nagenoeg de helft van de totale omzet van net geen 19 miljard dollar (16 miljard euro), die bijna verdubbelde tegenover vorig jaar. Dat heeft een belangrijke impact voor ons land. Dat schrijft De Tijd vandaag.

55 reacties

 • david willems

  1 jaar geleden
  Dit is goed voor de werkgelegenheid in ons land tevens ook goed voor de economie in ons land.
 • Willy Govaert

  1 jaar geleden
  Waar zijn de politiekers nu ?? Er is toch al maanden over gepraat om het patent op te heffen !!!!
 • Eric Aerts

  1 jaar geleden
  Ik leef nog beste mensen zonder vaccin, Stop met deze waanzin na 1.5 jaar regels en boete's.
 • werner vanhoutte

  1 jaar geleden
  Mr Van Cleemput, in Puurs worden de 280 componenten van 86 leveranciers uit 19 landen geassembleerd n, niets meer. Uiteraard goed nieuws voor de royaltie's die Pfizer zal uitbetalen aan de universiteiten in dit land Tussen 2008 en 2018 ontving de KU Leuven liefst 559 miljoen euro royaltie's van de US . pharmareus Gilead , voor hulp aan het onderzoek naar hiv Denkt iemand nu werkelijk dat de vaccinatie over u en ons welzijn gaat.? Dit is een beursgang zonder weerga, de rest wordt geschiedenis
 • arlette Strumane

  1 jaar geleden
  Het vaccin heeft reeds miljarden winst . En toch krijgen ze de steun van de G20 (rijkste landen) EN de Europese commissie (Didier Reynders) om het octrooi niet vrij tegeven zodat ook arme landen betaalbare bescherming krijgen . Gaat het om winst of gaat het om bescherming ? Als ze ons een 3de vaccin verkopen zonder het octrooi vrij te geven dan kennen we het antwoord .
 1. Pfizer vaccineert familieleden van personeel: “Sneller plaatsen vrij voor andere inwoners in vaccinatiecentrum”
  Puurs-Sint-Amands

  Pfizer vaccineert familiele­den van personeel: “Sneller plaatsen vrij voor andere inwoners in vaccinatie­cen­trum”

  Pfizer Puurs, de site waar het coronavaccin van de band rolt, gaat nu ook familieleden van werknemers vaccineren. Deze campagne heeft een positieve invloed op het vaccinatiecentrum Klein-Brabant: “Veel familieleden wonen in onze regio. Als wij met hen geen rekening meer moeten houden, komen er sneller plaatsen vrij voor andere inwoners”, zegt coördinator Leen Lejon.
 2. Pfizer Puurs zoekt 75 nieuwe werknemers: “Naast productie coronavaccin moeten ook andere lijnen blijven draaien”
  Puurs-Sint-Amands

  Pfizer Puurs zoekt 75 nieuwe werknemers: “Naast productie coronavac­cin moeten ook andere lijnen blijven draaien”

  Pfizer in Puurs-Sint-Amands, de site waar het coronavaccin wordt gemaakt, zoekt nog eens 75 nieuwe medewerkers. “In de eerste vijf maanden van 2021 werden al 200 nieuwe collega’s aangeworven, en we blijven groeien. Naast het coronavaccin worden hier immers nog vele andere noodzakelijke vaccins en geneesmiddelen geproduceerd”, zegt woordvoerder Koen Colpaert.
 3. Van fabriek tot prik: deze weg legt ons vaccin af en deze mensen beslissen over de verdeling
  PREMIUM

  Van fabriek tot prik: deze weg legt ons vaccin af en deze mensen beslissen over de verdeling

  “Ik ga ervan uit dat we evenveel vaccins krijgen als andere gemeenten”, zei de Maaseikse burgemeester Johan Tollenaere (Open Vld) in onze krant, nadat er grote verschillen in de vaccinatiestatus per gemeente waren opgedoken. Maar hoe gebeurt die verdeling eigenlijk? Welke weg legt ons spuitje af? Is er een plaats waar alle flacons samenkomen? En wie beslist welk vaccinatiecentrum hoeveel vaccins krijgt? We volgden het parcours tot in uw arm.