Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Shutterstock / Oleg Troino

Pensioenkater dreigt voor kaderleden

De verhoging van het loonplafond waardoor het mogelijk wordt om een hoger wettelijk pensioen op te bouwen, riskeert voor een aantal werknemers slecht uit te draaien. Zij kunnen er zelfs geld bij inschieten. Vooral kaderleden dreigen het slachtoffer te worden, zegt het adviesbedrijf Mercer.

23 reacties

 • Hugo hofmans

  1 jaar geleden
  Wat is een goed pensioen ? Dat is voor iedereen verschillend denk ik, hangt af van hoe je wil leven en of je nog veel kosten hebt. Ik vind 2500,- euro netto een gewoon pensioen waarmee gewoon te leven valt. Maar wie heeft dat ?
 • Vital Verstraten

  1 jaar geleden
  Bart Maris, dan ook gelijke belastingen of is dit dan weer erover. En wat met de mensen die hun ganse loopbaan gedopt hebben?, dan kan men beter dit communistisch land verlaten waar werken niet loont omdat me dan bestolen wordt van zijn vruchten van zijn arbeid. Het probleem is een veel te vet staatsapparaat en een zuidelijke bevolking waar de helft die werkt, op een of andere manier voor de staat werkt, dus op kosten van de werkmensen.
 • Bart Maris

  1 jaar geleden
  Iedereen een gelijk pensioen (het gedeelte dat door middelen van de gemeenschap wordt betaald..) in functie van het aantal effectief gewerkte jaren. Net zoals het kindergeld. Sparen kan je tijdens de actieve jaren.
 • johan van Oevelen

  1 jaar geleden
  simpele regeling. sociale bijdrage betalen= pensioenopbouw. Hoeveel jaar ge wilt bijdragen voor uw eigen pensione mag je kiezn he. Ben je bvb topvoetballer, krijg je die jaren niet zoveel pensioen (weinig sicoale bijdrage). Zo bepaalt iedereen zelf hoeveel pensioen hij wilt later. Logisch te verstaan voor iedereen en dan is dat ook ineens voor iedereen gelijk. X betaalde sociale bijdrage = x pensieon (voor elke werknemer, maakt niet uit welk statuut).
 • Annie Spruyt

  1 jaar geleden
  An Vanden Bossche, graag geen leugens in uw reacties: een ambtenaar heeft bijlange geen €1600 netto meer pensioen per maand tegenover een andere werknemer. Het is inderdaad meer, maar deze hebben geen pensioenplan dat opgebouwd wordt zoals bij een werknemer van vergelijkbaar niveau uit de privé. Trouwens er is al danig geprutst de voorbije jaren aan de pensioenen van ambtenaren om deze te verlagen.