Paul De Grauwe: “Tot voor kort dacht ik dat Joe Biden het zou halen. Maar nu ik zie hoe het ontspoort, begin ik mij toch zorgen te maken.”
Volledig scherm
PREMIUM
Paul De Grauwe: “Tot voor kort dacht ik dat Joe Biden het zou halen. Maar nu ik zie hoe het ontspoort, begin ik mij toch zorgen te maken.” © Damon De Backer

Paul De Grauwe over economie in Covidtijden: “Nee, onze kinderen draaien niet op voor onze schulden”

Econoom Paul De Grauwe (74) kan niet alleen helder uitleggen wat ons na corona nog te wachten staat, hij zet ook een aantal vast­geroeste ideeën op z’n kop. Een gesprek over gehoorzaamheid, God en grote vermogens. “Mag Marc Coucke zijn kinderen straks een miljard laten erven? Ik vind van niet.”

31 reacties

 • Guy Van Becelaere

  12 maanden geleden
  Zie ons pensioen probleem het geld dat daarvoor afgehouden werd is door de politiek verkwanselt en opgesoupeerd vooral de trado partijen dragen in deze een verpletterende verantwoordelijkheid ! In Nederland werd dat geld geïnvesteerd en belegd in bedrijven wat de economie ten goede kwam en de spaarpot dikte heel snel aan en de Nederlanders hebben daardoor een groter pensioen en geen begroting problemen , in schril contrast dat wij moeten lenen om de pensioenen te betalen bravo politiek !!
 • jan geens

  1 jaar geleden
  De echte rijken alla coecke gaan niet komen vragen of ze hun dommicilie in Belgie mogen houden en aldaar betalen . Ze maken gewoon een buitenlands bedrijf dat alle aandelen bij de kinderen legt en de ouwe levenslang zeggenschap geeft . De ouwe gaat dood en er wordt technisch gezien NIKS geerfd want het was al van de kids. De middenklasse daarentegen ... die gaat wel betalen en dat vindt de Grauwe heel fair nietwaar ??
 • Elise Van Damme

  1 jaar geleden
  Ik lig er alvast niet meer van wakker! Elke dag is het een ander doemscenario.
 • Hendrik Goris

  1 jaar geleden
  Bewijst nog eens dat economie geen wetenschap is.
 • thierry bollaert

  1 jaar geleden
  hij vind van niet, gaan we nu in belgie de toer op dat je als je een groot vermogen hebt opgebouwd(door te werken, investeren,werk te verschaffen en risico's te nemen)je meer moet afdragen of extra moet afdragen?ze zijn hier goed bezig in belgie.als er geen rijken zijn is er geen economie en geen werk.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Noorwegen voert gasleveringen aan Europa op, maar is het genoeg om prijsstijgingen halt toe te roepen?

  Noorwegen voert gasleverin­gen aan Europa op, maar is het genoeg om prijsstij­gin­gen halt toe te roepen?

  Noorwegen, de op één na grootste leverancier van aardgas aan Europa, trekt de productiebeperkingen voor twee gasvelden op, in een poging om de grote energiecrisis in Europa te verzachten. De Noorse energiereus Equinor heeft maandag laten weten dat de productie van Troll, de grootste gasontginningssite van Noorwegen, vanaf 1 oktober gedurende twaalf maanden met 3 procent verhoogd kan worden, onder nieuwe goedgekeurde vergunningen. Eenzelfde extra productie wordt ook mogelijk gemaakt voor het gasveld Oseberg.

Geld