Paul De Grauwe: “Tot voor kort dacht ik dat Joe Biden het zou halen. Maar nu ik zie hoe het ontspoort, begin ik mij toch zorgen te maken.”
Volledig scherm
PREMIUM
Paul De Grauwe: “Tot voor kort dacht ik dat Joe Biden het zou halen. Maar nu ik zie hoe het ontspoort, begin ik mij toch zorgen te maken.” © Damon De Backer

Paul De Grauwe over economie in Covidtijden: “Nee, onze kinderen draaien niet op voor onze schulden”

Econoom Paul De Grauwe (74) kan niet alleen helder uitleggen wat ons na corona nog te wachten staat, hij zet ook een aantal vast­geroeste ideeën op z’n kop. Een gesprek over gehoorzaamheid, God en grote vermogens. “Mag Marc Coucke zijn kinderen straks een miljard laten erven? Ik vind van niet.”

31 reacties

 • Guy Van Becelaere

  1 jaar geleden
  Zie ons pensioen probleem het geld dat daarvoor afgehouden werd is door de politiek verkwanselt en opgesoupeerd vooral de trado partijen dragen in deze een verpletterende verantwoordelijkheid ! In Nederland werd dat geld geïnvesteerd en belegd in bedrijven wat de economie ten goede kwam en de spaarpot dikte heel snel aan en de Nederlanders hebben daardoor een groter pensioen en geen begroting problemen , in schril contrast dat wij moeten lenen om de pensioenen te betalen bravo politiek !!
 • jan geens

  1 jaar geleden
  De echte rijken alla coecke gaan niet komen vragen of ze hun dommicilie in Belgie mogen houden en aldaar betalen . Ze maken gewoon een buitenlands bedrijf dat alle aandelen bij de kinderen legt en de ouwe levenslang zeggenschap geeft . De ouwe gaat dood en er wordt technisch gezien NIKS geerfd want het was al van de kids. De middenklasse daarentegen ... die gaat wel betalen en dat vindt de Grauwe heel fair nietwaar ??
 • Elise Van Damme

  1 jaar geleden
  Ik lig er alvast niet meer van wakker! Elke dag is het een ander doemscenario.
 • Hendrik Goris

  1 jaar geleden
  Bewijst nog eens dat economie geen wetenschap is.
 • thierry bollaert

  1 jaar geleden
  hij vind van niet, gaan we nu in belgie de toer op dat je als je een groot vermogen hebt opgebouwd(door te werken, investeren,werk te verschaffen en risico's te nemen)je meer moet afdragen of extra moet afdragen?ze zijn hier goed bezig in belgie.als er geen rijken zijn is er geen economie en geen werk.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?

Geld