REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Organisaties eisen bindend akkoord voor veiligheid kledingfabrieken in Pakistan: “Arbeiders die producten naaien voor Ikea en Gap lopen elke dag gevaar”

Verschillende vakbonden en organisaties die zich inzetten voor de rechten van arbeiders roepen overheden en internationale kledingmerken op om een overeenkomst te ondertekenen om de veiligheid in de kledingindustrie te verbeteren. Concreet vraagt men om een overeenkomst die al geldt in Bangladesh uit te breiden naar Pakistan, maar ook naar andere landen. In België zet Schone Kleren Campagne zich in voor het initiatief. Met een overeenkomst zouden miljoenen werknemers hun leven niet langer op het spel zetten op hun werkplek, klinkt het.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.

Geld