Volgens de neoliberale denktank is een algemeen basisinkomen "politiek haalbaar, sociaal wenselijk en financieel duurzaam".
Volledig scherm
Volgens de neoliberale denktank is een algemeen basisinkomen "politiek haalbaar, sociaal wenselijk en financieel duurzaam". © PN

Opmerkelijk: conservatieve denktank maant overheden wereldwijd aan met basisinkomen te experimenteren

In een nieuw rapport roept een conservatieve denktank overheden op te experimenteren met een algemeen basisinkomen. Volgens het Adam Smith Institute (ASI) is er groeiend bewijs dat een basisinkomen kan werken en volgens de neoliberale Britse denktank-lobbygroep moeten overheden wereldwijd de idee omhelzen. Het concept houdt in dat de welvaartsstaat grondig wordt herzien en dat aan inkomen gekoppelde uitkeringen plaats ruimen voor een onvoorwaardelijk vast bedrag voor aan alle burgers.

7 reacties

 • Fons Billen

  5 jaar geleden
  20 jaar geleden stelde Mr Duchatelet met Vivant dit voor , en werd door al onze geweldige partijen en minister weggelachen , en nu .
 • Frederik Janssens

  5 jaar geleden
  Gaat men nu ook beweren dat het linkse rakker zijn?
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  Zal onherroepelijk moeten ingevoerd .De mens is bezig zichzelf overbodig te maken menselijke robots die zo perfect zijn in X jaren dat een autofabriek geen mens meer nodig heeft en nog andere takken waar robots kunnen het werk doen.Vergeet de jobs jobs jobs,komen er niet ,te veel mens mens mens daartegen wel.
 • jos meurrens

  5 jaar geleden
  Wat zouden we toch beginnen zonder al die denktanken en experten ?
 • rik lagrou

  5 jaar geleden
  oke met geboortebeperking zodoende nooit meer dan3 kinderen per vrouw of man!! dan kan je ieder een waardig leven geven waar dan ook in onze aardbol
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Gouverneur Nationale Bank niet bezorgd om Belgische banken, maar "nulrisico bestaat niet"

  Gouverneur Nationale Bank niet bezorgd om Belgische banken, maar "nulrisico bestaat niet"

  De gouverneur van de Nationale Bank van België Pierre Wunsch is niet verontrust door de financiële onrust in Zwitserland en de Verenigde Staten. De directe blootstelling van de Belgische financiële sector is minimaal, zei hij dinsdag in de Kamercommissie Financiën. Toch valt een risico niet helemaal uit te sluiten, klonk het, al kan het Europese systeem dat volgens Wunsch aan. Verder drong Wunsch erop aan dat België maatregelen moet nemen om het begrotingstekort terug te dringen. Alleen een verhoging van de werkzaamheidsgraad volstaat daarvoor niet, waarschuwde hij.