De letters 'IJzeren Rijn' op de Victoriabrug in Neerpelt lichten in een rijdende beweging op.
Volledig scherm
De letters 'IJzeren Rijn' op de Victoriabrug in Neerpelt lichten in een rijdende beweging op. © Coenen

Oplossing voor IJzeren Rijn in zicht

De IJzeren Rijn kan voor 770 miljoen euro heropend worden als er gekozen wordt voor een omweg via het Nederlandse Venlo. Dat wijst een internationale studie uit op vraag van Vlaanderen, met de steun van Nederland en Duitsland. 

8 reacties

  • joseph Leysen

    4 jaar geleden
    Men zal hier wel degelijk over onderhandelen met Nederland en Duitsland maar.. het zal vooral nodig zijn Europa zijn die hier druk op de ketel moet zetten om Nederland zover te krijgen. Het thema is momenteel toch het milieu. Wel bewijs het dan door hier een massa vrachtwagens van de weg te halen. Dat miljard aan kosten is binnen de kortste tijd gerecupereerd.
  • bob jansens

    5 jaar geleden
    hopelijk beseffen de Vlaamse excellenties die met de Nederlandse overheid aan de tafel zitten om tot een akkoord te komen dat de het Yzeren Rijn project best als een Vlaams project gefinancierd, gebouwd en beheerd kan worden, dit zonder inmenging van NMBS, Infrabel, NS of Prorail, want deze 4 maatschappijen hebben er belang bij dat de Yzeren Rijn flopt....
  • Roger Duyssens

    5 jaar geleden
    Wat eigenlijk velen weten maar wat niemand durft zeggen. Als je met een Nederlander moet onderhandelen en Nederland kan er zelf geen voordeel uit halen gaan de onderhandelingen nooit positief aflopen.
  • marc van de poel

    5 jaar geleden
    Ik zie het er nooit van komen. 25 jaar geleden werd al gepleit door de Antwerpse en Gentse haven om het tracé te heropenen, Maar de Nederlanders, die er voor hun havens geen voordeel uithalen, hebben steeds drogredenen aangehaald om die spoorlijn niet te heropenen. Daar gaat Weyts of Bourgeois nooit verandering in kunnen brengen. Het heeft ook meer dan 25 jaar geduurd, voordat Antwerpen de Schelde mocht verdiepen. En sindsdien is de haven van Vlissingen explosief gegroeid. Op Antwerpse kosten...
  • Jan Vlasschaert

    5 jaar geleden
    het aanleggen van sporen is ten laste van INFRABEL: de NMBS bezit enkel nog het rijdend materieel.