Minister Vincent Van Peteghem (2L) krijgt uitleg van de Douane in Machelen. Op de tafel allemaal inbeslaggenomen namaakproducten.
Volledig scherm
Minister Vincent Van Peteghem (2L) krijgt uitleg van de Douane in Machelen. Op de tafel allemaal inbeslaggenomen namaakproducten. © Photo News

Opletten geblazen: coronapandemie stuwt namaakhandel naar ongekende hoogtes

De coronapandemie stuwt het online winkelen naar ongekende hoogtes, maar daarmee ook de handel in namaakproducten. De douane nam dit jaar al bijna één miljoen artikelen in beslag, bijna anderhalf keer zoveel als in heel 2019. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem wijst online shoppers op de risico's. “Ze schaden de economie, zijn slecht voor de portemonnee en kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid.”

2 reacties

 • Cyriel Van De Pol

  2 maanden geleden
  Waarom lokaal kopen ? , als ik het zelfde artikel in Nederland voor 2/3 van de prijs kan kopen .Vb. Batterij merk Varta hier goedkoopste 164 euro +verzending , in Nederland zelfde batterij 99 euro thuis geleverd , en ja ook 2 jaar garantie . Zodra men hier in België normale prijzen hanteert , zal,ik er over denken om lokaal te kopen .
 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  één oplossing : stop de import van de rommel en zorg dat wijzelf  aan kwalitatieve zelfvoorziening kunnen doen. Hoogstwaarschijnlijk vinden politiekers dit geen oplossing want iedereen moet leven... desnoods van het transport, het doorverkopen enz.. 
 1. “In mei waren we nog helden, nu worden we lamzakken of zelfs dieven genoemd”: Vlaamse postbodes vragen meer respect tijdens drukste periode van het jaar
  PREMIUM

  “In mei waren we nog helden, nu worden we lamzakken of zelfs dieven genoemd”: Vlaamse postbodes vragen meer respect tijdens drukste periode van het jaar

  Fiere facteurs, dat zijn ze. En toch krijgen ze het hard te verduren, de ongeveer 10.000 postbodes in ons land. Samen met de 20.000 andere medewerkers van Bpost moeten ze tijdens dit ‘corona-eindejaar’ een recordaantal pakjes verwerken en dat heeft gevolgen. “Als bpost op vrijdag bekend maakt dat 5 procent van de klanten hun pakje zelf moet ophalen, mogen wij het uitleggen aan de Vlaming. Dan vallen er harde woorden, terwijl wij net zo trots zijn op onze job”, klinkt het. De beslissing van vrijdag werd intussen teruggedraaid, maar wij gingen praten met Vlaamse postbodes over de werkdruk en de liefde voor de job.
 1. Kransje van 20 dikbetaalde juryleden beslist over Trumps eventuele comeback op Facebook
  14

  Kransje van 20 dikbetaal­de juryleden beslist over Trumps eventuele comeback op Facebook

  Ze zijn met 20 en komen uit 18 landen, verdeeld over alle continenten. Ze kloppen weken van amper vijftien uur en krijgen daar, volgens de New York Times, van Mark Zuckerberg zeker 100.000 dollar (82.000 euro) per jaar voor. De Facebook-baas heeft er dus iets voor over om de mensen te doen geloven in de onpartijdigheid van zijn bedrijf als het gaat over het bannen van bepaalde figuren van de sociaalnetwerksite. Zoals het beroemdste geval: Donald Trump. Of de voormalige president al dan niet mag terugkeren op het platform, daar beslissen de onafhankelijke Facebook-rechters over.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama

Geld