Bart Buysse.
Volledig scherm
Bart Buysse. © VBO

OPINIE: "De krapte op onze arbeidsmarkt valt niet te ontkennen"

Philippe Diepvents, directeur van de studiedienst van het ABVV, neemt in een opiniestuk (07/02) de ‘zelfverklaarde krapte op de arbeidsmarkt’ op de korrel. Er is namelijk geen probleem van krapte en als dat er wel is, dan is dat te wijten aan de starre houding van de werkgevers. Niets is minder waar. Belgische werkgevers schreeuwen om geschoolde én ongeschoolde arbeidskrachten. We gaan deze arbeidskrachten bovendien niet vinden door enkel naar de ondernemingen te kijken.

7 reacties

 • Jean Gobin

  5 jaar geleden
  die krapte is een illusie gewoon verzonnen om kosten te besparen op personeel ..
 • Jan Verstrepen

  5 jaar geleden
  Bla, Bla hoe zou dat komen, nog meer interim koten de jongeren zijn al hun inzet en initiatief kwijt je inzetten en dan de eerste op straat.
 • Timmie Smet

  5 jaar geleden
  Vaak niet aangenomen wegens te weinig ervaring, en dat terwijl ik in mijn werkloosheid amper €75/ maand inboet tegenover een gewerkt netto maandloon! Ik heb zoveel jaren geprobeerd om met mijn diploma Wiskunde iets relevant te doen! Ik heb zoveel jaren heel het Waasland en het centrum van Antwerpen doorkruist, enkel om afwijzingen bij sollicitaties te aanhoren! Mijn diploma is nu achterhaald, de kennis vervaagd. Ik heb het al opgegeven! De wiskundige in mij is dood en begraven!!!
 • Gil Rod

  5 jaar geleden
  En al die werklozen dan ? Er moeten er daar toch tussen zitten die die jobs kunnen uitvoeren .
 • Jo Bosman

  5 jaar geleden
  Werkgevers die geen personeel vinden moeten zichzelf maar eens de vraag stellen hoe dat komt. Slechte werksfeer. ongezond werk, onderbetaald ? Daaraan ligt het meestal.
 1. OPINIE: "Krapte op de arbeidsmarkt? Even serieus blijven"

  OPINIE: "Krapte op de arbeids­markt? Even serieus blijven"

  Er heerst, zo horen we vanuit verschillende hoeken, krapte op de arbeidsmarkt. Zowel het VBO als VOKA trokken hierover aan de alarmbel. Werkgevers krijgen de openstaande vacatures alsmaar moeilijker ingevuld. Hun oproepen kregen zelfs al een politieke staart. Zowel premier Charles Michel als Vlaams minister van werk Philippe Muyters beloofden het probleem met hoogdringendheid te zullen aanpakken. De lichte hysterie die met de uitlatingen gepaard gaat, verdient echter dringend een reality check. Al is het maar om te vermijden dat we de feiten inruilen voor een politieke of economische agenda.