BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OPINIE: "1.233 banen weg bij Carrefour en de échte uitdagingen voor supermarkten moeten nog komen"

Carrefour zegt dat het af te rekenen krijgt met nieuwe uitdagingen en ingrijpende veranderingen. Nieuw zelfs sinds de vorige reorganisatie in 2010, waarbij toen ook al 1.091 jobs verloren gingen. Elf winkels werden gesloten en 16 supermarkten verkocht. Is dat wel zo? Jawel, zegt Jorg Snoeck, oprichter van kennis- en nieuwsplatform RetailDetail. Hij publiceerde pas het boek The Future of Shopping: Waar Iedereen Retailer Is over het onderwerp.

53 reacties

 • Jean-pierre Venken

  5 jaar geleden
  De delhaize waar ik weleens winkel gaat ook hard achteruit duur en veel artikels niet voorradig, ga nu maar naar de Lidl.Die hebben wel mijn merkprodukten en stuk goedkoper.Ja ook Delhaize gaat nog volgen !!
 • Joris Vanbever

  5 jaar geleden
  Weer wordt er geschermd met grote winsten, alsof het bedrag relevant zou zijn. Wat relevant is, is het percentage op de omzet en dat is vaak lager dan 1% in die sector. D.w.z. dat de grens tussen megawinst en megaverlies uiterst dun is. De toestand van de meeste retailers is zonder meer precair.
 • Gilbert Vermeersch

  5 jaar geleden
  Laat de concurrentie spelen, deze mensen vinden allemaal terug werk want ieder huishouden blijft kopen. Calvo echter weet het weer eens beter, hij zegt dat bedrijven die winst maken pas mogen hervormen, afdanken, als ze zo goed als failliet zijn. Als dat bedrijf failliet is betaald de belastingbetaler alles nu kunnen de vakboden nog financiële voordelen uit de brand slepen. Nu begrijp ik ook waarom Groen wil samengaan met PVDA om aan de macht te komen. Stom Groen..
 • Hugo Van Haevre

  5 jaar geleden
  Carefour je verkoopt gewoon te duur daar al eens aan gedacht, ze moeten hun aandeelhouders tevreden houden de rest interreseert hun niet
 • Eddy Van Dam

  5 jaar geleden
  vind dit erg voor de werknemers. Grote machtige groepen zijn de dood van de werknemer en met zijn allen daar naartoe om te kopen. Gaat op termijn zichzelf oplossen we zullen niet meer kunnen kopen want geen goed loon geen koopkracht. Zelfs de buurtwinkels maken nu deel uit van grote groepen. Koop maar goedkoper in buitenland onze werkgelegenheid gaat erop vooruit is goedkoop toch.
 1. Boeing gaat kleine elektrische vliegtuigen bouwen die zonder piloot vliegen, ook voor personenvervoer

  Boeing gaat kleine elektri­sche vliegtui­gen bouwen die zonder piloot vliegen, ook voor personen­ver­voer

  Boeing gaat kleine elektrische vliegtuigen maken die zonder piloot kunnen vliegen, zei bestuurslid Marc Allen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer tijdens de Amsterdam Drone Week (ADW) in de RAI, een evenementenhal in Amsterdam-Zuid. Het gaat om toestellen die maximaal vier personen tussen verschillende steden kunnen vervoeren op korte afstanden van hooguit 145 kilometer. Boeing wil zo meer mensen laten vliegen.
 2. Zwaar verdict voor werknemers Carrefour: 1.233 banen op de tocht, vakbond "geshockeerd door nonchalante en kille houding van directie"

  Zwaar verdict voor werknemers Carrefour: 1.233 banen op de tocht, vakbond "geshoc­keerd door nonchalan­te en kille houding van directie"

  Het Belgische personeel van de Franse supermarktketen Carrefour heeft te horen gekregen dat er maximaal 1.233 banen kunnen verdwijnen in ons land. Het gaat om 1.053 jobs bij de hypermarkten en 180 banen op de hoofdzetel. Dat is bekendgemaakt op een bijzondere ondernemingsraad. De socialistische vakbond BBTK spreekt van "een nieuw sociaal bloedbad". Ze zijn "geshockeerd door de nonchalante en kille houding van de directie", klinkt het in een eerste reactie.