ANP / EPA
Volledig scherm
© ANP / EPA

Opening beurs Hongkong opgeschort vanwege tropische storm

De opening van de beurs van Hongkong is donderdag opgeschort vanwege de tropische storm Ma-on. De handel in aandelen en derivaten op de beurs, die goed is voor 5,1 biljoen dollar, werd tot 13.00 uur lokale tijd (07.00 uur onze tijd) geschrapt vanwege de waarschuwing voor noodweer die van kracht was. Kort na de opening van de beurs noteerde de Hang Seng-index 1,3 procent hoger.

 1. Economie eurozone lijkt aan recessie te ontsnappen
  4

  Economie eurozone lijkt aan recessie te ontsnappen

  De economie in de eurozone is ook in het vierde kwartaal nog gegroeid, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. De groei is wel verder afgenomen ten opzichte van de eerste twee kwartalen van 2022 toen de economie nog stevig vooruitging door de heropening van de economie na de coronabeperkingen. De hoge inflatie en de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) om die geldontwaarding te beperken, remmen inmiddels de economische groei af.
 2. Lokale handelaars getuigen over prijzenoorlog: waarom betaal je bij hen een pak meer voor je kaas?
  PREMIUM

  Lokale handelaars getuigen over prijzenoor­log: waarom betaal je bij hen een pak meer voor je kaas?

  Door de inflatie hebben heel wat supermarkten hun prijzen noodgedwongen moeten verhogen. Maar hoe zit dat voor de kleine handelaar, voor wie de concurrentie sowieso al bikkelhard is? Op welke manier kunnen zij zich nog onderscheiden? Femke van slagerij Dieltjens-Maes uit Ranst vertelt hoe zij zich staande proberen te houden in deze prijzenoorlog, econoom Pierre-Alexandre Billiet van retailspecialist Gondola zet in perspectief.
 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Hoe zal bitcoin reageren op de renteverhogingen van deze week? “Als er ruimte blijft voor hoop, kan de markt verder stijgen”
  PREMIUM

  Hoe zal bitcoin reageren op de renteverho­gin­gen van deze week? “Als er ruimte blijft voor hoop, kan de markt verder stijgen”

  De koers van de voornaamste cryptomunt bitcoin steeg in januari met 40 procent. Of die stijging de komende dagen en weken zal aanhouden, hangt ook grotendeels af van de renteverhogingen die de centrale banken vandaag en morgen zullen aankondigen. Welke invloed hebben de beslissingen van de Amerikaanse en Europese centrale bank op de bitcoin? En wat mogen we de komende uren en dagen verwachten? Expert Gwen Busseniers van de Cryptoschool blikt vooruit.