De bedoeling is dat langdurig werklozen twee halve dagen per week taken zouden kunnen krijgen. "Essentieel is dat we de gemeenschapsdienst willen invoeren vertrekkende vanuit de belangen van de werkzoekende. Het kan niet alleen een 'wederdienst' zijn die de werkloze uitvoert in ruil voor een uitkering. Het is een maatregel die een meerwaarde moet betekenen voor de langdurig werkloze in zijn soms moeizame zoektocht naar werk", zegt Egbert Lachaert (foto).
Volledig scherm
De bedoeling is dat langdurig werklozen twee halve dagen per week taken zouden kunnen krijgen. "Essentieel is dat we de gemeenschapsdienst willen invoeren vertrekkende vanuit de belangen van de werkzoekende. Het kan niet alleen een 'wederdienst' zijn die de werkloze uitvoert in ruil voor een uitkering. Het is een maatregel die een meerwaarde moet betekenen voor de langdurig werkloze in zijn soms moeizame zoektocht naar werk", zegt Egbert Lachaert (foto). © Photo News

Open Vld wil gemeenschapsdienst om langdurig werklozen aan werk te helpen

Open Vld dient een wetsvoorstel in dat de gemeenschapsdienst voor langdurig werklozen wettelijk mogelijk moet maken. Dat zegt Open Vld-Kamerlid Egbert Lachaert vandaag. Coalitiepartner CD&V noemt het idee "achterhaald". "Een activeringstraject op maat is het te volgen traject", zegt CD&V-Kamerlid Stefaan Vercamer.

141 reacties

 • John Stahl

  4 jaar geleden
  Verplicht vrijwilligerswerk is slavenarbeid. De maatschappij is zo corrupt, dat ik het niemand kan kwalijk nemen om niet meer deel te nemen aan de arbeidsmarkt. De slogan van O-Vld is wellicht, "Arbeit macht Frei". Maar alleen voor de anderen.
 • André Van Laethem

  4 jaar geleden
  Gemeenschapsdienst voor open VLD ??? wie gaat dat betalen. Dat VLD eerst zijn corrupt handeltje stopt op gebied van vrije radio's Van minister tot locale burgemeester. Deze gaan nog wat meer hun neus steken in Gemeenschapsdienst.Daar valt waarschijnlijk ook weer te rapen voor die gasten.
 • Maurice Goris

  4 jaar geleden
  In Hongarije, heeft men gedurende een half jaar een uitkering en gedurende die tijd, kan men ander werk zoeken. Na dat half jaar hebben ze geen inkomen meer en kunnen ze naar de gemeente stappen voor tijdelijk verder te komen, maar voor die toekenning van loon, moet men maandelijks 15 dagen werken voor de gemeen, voor hetgeen men uitbetaald krijgt.
 • Ferdinand Nuyts

  4 jaar geleden
  Laat de werkloze ELKE dag gaan stempelen zoals vroeger en het probleem lost zichzelf op.
 • Geert Landsman

  4 jaar geleden
  Maar deeltijds werken straft deze regering af want ze korten of je pensioen!

Geld