Door de coronacrisis werd de productie aan banden gelegd, maar daar komt nu stilaan een einde aan, omdat verwacht wordt dat ook de economie zal aantrekken.
Volledig scherm
Door de coronacrisis werd de productie aan banden gelegd, maar daar komt nu stilaan een einde aan, omdat verwacht wordt dat ook de economie zal aantrekken. © AP

OPEC+ zet vanaf mei de oliekraan geleidelijk open

De olieproducerende landen en een tiental niet-leden, samen de zogenaamde Opec+, hebben donderdag beslist om vanaf de maand mei de oliekraan geleidelijk verder open te draaien. Onder meer Saudi-Arabië en Rusland toonden zich voorstander.

3 reacties

 • Elke De Vleeschouwer

  1 week geleden
  Eigenlijk straf he... internationale prijsafspreking tussen olieproducerende landen. En als een bedrijf of burger dit probeert zit em 10 jaar vast. Maar ja, het enige wat wij er kunnen aan doen is een electrische fiets of auto kopen. Zo snel mogelijk.
 • Freddy Demey

  3 weken geleden
  K hoop maar dat er veel elektrisch kan gebeuren met veel zonne-energie want die sjeiks hangen me de keel uit
 • Mario Tersago

  3 weken geleden
  Lees dit als: nu nog even lagere productie en woekerprijzen hanteren.. om de dip van maart 2020 te compenseren. Want het is toch straf dat er minder vraag was en toch die prijzen de hoogte in zijn gegaan. Zo hou je systematisch de markt, bijgevolg consument, in de wurggreep. De vraag daalt, dus productie halveren en dit volhouden tot de markt al een half jaar terug op volle toeren draait om dan terug bij te produceren.
 1. Chipmaker TSMC profiteert van wereldwijd tekort aan chips
  1

  Chipmaker TSMC profiteert van wereldwijd tekort aan chips

  De Taiwanese chipfabrikant Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) heeft in het eerste kwartaal geprofiteerd van de wereldwijde schaarste aan chips en een verrassend sterke winststijging geboekt. Dankzij de sterke vraag van autofabrikanten, pc-leveranciers en vele andere industrieën naar de momenteel moeilijk verkrijgbare chips, steeg de winst in het eerste kwartaal met bijna een vijfde tot 140 miljard Taiwanese dollar (4,1 miljard euro). Dat maakt TSMC donderdag bekend.
 1. Tiener haalt gevaarlijke stunt uit op rijdende bus
  Play

  Tiener haalt gevaarlij­ke stunt uit op rijdende bus

 2. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein

Geld