Ook de banaan ontkomt niet aan een ferme prijsstijging.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook de banaan ontkomt niet aan een ferme prijsstijging. © Shutterstock

Ook meest gekochte stuk fruit is aan prijsrally begonnen: wat maakt onze banaan plots zoveel duurder?

Na de eieren zijn nu ook de bananen aan een stevige prijsrally begonnen. De prijzen in de winkel kunnen binnenkort tot 25 procent stijgen. Dat zullen veel mensen merken, want bananen zijn met stip onze favoriet in de fruitafdeling. Waar komt die plotse prijsstijging vandaan?

17 reacties

  • Jelle Vanstraelen

    2 maanden geleden
    53 stuks per jaar? Dat eet ik per maand.
  • Stef Coppens

    2 maanden geleden
    Banaan is goed voor je hart, bloeddruk, botten, ... ik raad het aan elke dag eentje te eten
  • Henri Van Passel

    2 maanden geleden
    Regering in België slaagt er niet in om de BTW op gezonde voeding op 0% te plaatsen. Mag nochtans van Europa en is ondertussen o.a. in Spanje al van toepassing.
  • Jan Baroen

    2 maanden geleden
    De consument moet eigenlijk de tactiek van een grote gekende supermarktketen toepassen: wanneer de prijs te hoog is, niet meer aankopen en na verloop van tijd zal de leverancier wel de prijs aanpassen.
  • Marc Van Hove

    2 maanden geleden
    Bananen is iets dat niet groeit bij ons dus moeten we dat ook niet eten ,is trouwens helemaal niet zo gezond
  1. Weet wat je eet: hoe komt het dat ingevoerde bananen twee weken onderweg zijn en toch onrijp aankomen?
    PREMIUM

    Weet wat je eet: hoe komt het dat ingevoerde bananen twee weken onderweg zijn en toch onrijp aankomen?

    Wanneer je exotisch fruit zoals bananen, ananas of kiwi’s ‘vers’ in de winkel koopt, hebben die meestal al een lange importreis achter de rug. Gemiddeld vertoeven bananen en ananassen zo'n twee weken lang in de buik van een vrachtschip, kiwi’s gemiddeld vijf weken. “Zelfs na 9 maanden zijn bananen nog helemaal groen bij aankomst”, klinkt het. Maar hoe kan het dan dat ze na zo'n lange reis pas perfect rijp worden in onze eigen fruitmand?
  2. “Dit gaat puur over wie 100% de controle heeft”: wat zijn de gevolgen voor klanten en aandeelhouders als Telenet van de beurs wordt gehaald?
    PREMIUM

    “Dit gaat puur over wie 100% de controle heeft”: wat zijn de gevolgen voor klanten en aandeelhou­ders als Telenet van de beurs wordt gehaald?

    Het Amerikaanse telecommunicatiebedrijf Liberty Global lanceerde vandaag een bod op Telenet. De onderneming wil Telenet zo volledig van de beurs halen. Per aandeel biedt het bedrijf 22 euro. Maar wat betekent dat precies voor jouw telecomfactuur? En wat moet je doen als je zelf een aandeel hebt van Telenet? Wij vroegen raad aan onze geldexpert Pascal Paepen. “Besef dat er ook zoiets bestaat als een uitrookbod.”