Momenteel onderhandelt de eurocommissaris voor Handel Cecilia Malmström (foto) met de Amerikaanse regering over een permanente vrijstelling.
Volledig scherm
Momenteel onderhandelt de eurocommissaris voor Handel Cecilia Malmström (foto) met de Amerikaanse regering over een permanente vrijstelling. © EPA

Ook EU stapt naar Wereldhandelsorganisatie tegen Amerikaanse importheffingen

De Europese Unie heeft vandaag de tussenkomst van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) gevraagd in het dispuut met de Verenigde Staten over de importheffingen die de Amerikanen hebben ingevoerd op staal en aluminium. Dat blijkt uit een document van de WTO. Eerder deze maand vroeg China de organisatie ook al om te bemiddelen.

3 reacties

 • Clement Asselman

  3 jaar geleden
  En waarom zou de VS dat niet mogen? Dan blazen ze gewoon dat verdrag op. Hoeveel verdragen (o.a. niet-aanvalsverdragen) werden er in de loop van de geschiedenis niet geschonden? Verdragen tussen staten zijn doorgaans het papier nog niet waard waarop ze werden geschreven. Trump moet de belangen van de VS behartigen, daarvoor werd hij verkozen. En als zijn handelswijze die belangen schaadt, dan zal hij daar wel op terugkomen.
 • Filip Vanlaeken

  3 jaar geleden
  WTO is schuldig aan massaal banenverlies in Europa en schrijnende arbeidscondities in lageloonlanden. Maar voor wat politieke ping-pong zijn ze wel te vinden. Opdoeken die corrupte boel !
 • Jan Verstrepen

  3 jaar geleden
  Ze zijn gaan bleten, ze gaan hun perscentje niet krijgen al ze de zoveelste fabriek hier sluiten en versassen naar een of ander slavenland!
 1. President Xi belooft Chinese economie meer te openen en waarschuwt Trump om niet terug te keren naar 'Koude Oorlogsmentaliteit'

  President Xi belooft Chinese economie meer te openen en waarschuwt Trump om niet terug te keren naar 'Koude Oorlogsmen­ta­li­teit'

  De Chinese president Xi Jinping heeft opnieuw beloofd om de Chinese economie meer open te stellen. In zijn speech op het economisch forum op het eiland Hainan waarschuwde hij zijn Amerikaanse evenknie Donald Trump om niet terug te keren naar een 'Koude Oorlogsmentaliteit' nu beide landen handelsrobbertjes uitvechten. Xi beloofde een nieuwe fase in het openstellen van het land, van de bank- tot de autosector.

Geld