Een elektrische auto gelanceerd door Evergrande op de Shanghai Auto Show eerder dit jaar.
Volledig scherm
Een elektrische auto gelanceerd door Evergrande op de Shanghai Auto Show eerder dit jaar. © Barcroft Media via Getty Images

Ook betalingsproblemen bij autodivisie van Evergrande

De divisie voor elektrische auto's van het Chinese conglomeraat Evergrande loopt achter met het betalen van salarissen. Ook de rekeningen van een aantal leveranciers van fabrieksmaterieel blijven onbetaald, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Daarmee wordt duidelijk dat de financieel penibele situatie binnen het conglomeraat verder reikt dan alleen de vastgoedactiviteiten van Evergrande.

  1. Europese en Amerikaanse beurzen veren weer recht na zwaarste verlies in maanden

    Europese en Amerikaan­se beurzen veren weer recht na zwaarste verlies in maanden

    De Europese en Amerikaanse beurzen veren voorlopig weer recht, na het zwaarste verlies in maanden. Oorzaak voor de terugval was het dreigende bankroet van de grote Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande. Wereldwijd heerst er wel nog onrust. De Japanse beursindex Nikkei eindigde met het grootste dagverlies in drie maanden. Het aandeel ging ook verder omlaag in Hongkong. En ook de bitcoin verloor verder aan waarde (meer dan 7 procent tot een niveau van bijna 40.000 dollar), daarna volgde wel weer licht herstel. Mocht Evergrande zijn schulden niet kunnen afbetalen, dan is dat ook een probleem voor honderden financiële instellingen die leningen hebben uitstaan bij het concern en dreigt een nieuwe schuldencrisis.

Geld