Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © AFP

Ook Belgische fiscus kijkt na Pandora Papers met argusogen naar ontduiking via belastingparadijzen. “Ik zou zelfs ‘groten der aarde’ offshoreconstructie niet meer aanbevelen”

De ruim 1.200 betrokken Belgen zijn gewaarschuwd: de Belgische fiscus zal de Pandora Papers op de voet volgen en stappen ondernemen waar nodig. “Belastingen ontduiken via offshoreconstructies in belastingparadijzen is fraude, daar valt niet over te discussiëren”, zegt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Hoe zet je zo’n constructie op? Wie komt in aanmerking? En wanneer is ze interessant?

49 reacties

 • Luc De Bruycker

  4 maanden geleden
  Begin eens met de fraudeurs er tussenuit te halen ipv in de zakken van de burgers te zitten.
 • Yolande MARIS

  10 maanden geleden
  We gaan dit in de gaten houden,onderzoeken en wachten tot alles verjaard is.Ondertussen maken we een kb die het noemen van namen verbied we moeten toch de privé leven van onze politici en elite beschermen.
 • Stevie Patroon

  10 maanden geleden
  De fiscus kan kijken maar er niets aan doen.
 • Dirk BERX

  10 maanden geleden
  @Bob De Visser, nochtans zitten de socialisten al bijna tien jaar niet meer in de Vlaamse regering, en toch blijft de uitdeel politiek van de Vlaamse regering, ten bedrage van 13,3 miljard per jaar verder bestaan !
 • Berle Boffums

  10 maanden geleden
  Benieuwd wanneer de eerste namen van politici gaan opduiken. Waarschijnlijk nooit want alles wordt toch netjes weggemoffeld op zijn Belgisch.