iStock
Volledig scherm
PREMIUM
© iStock

Ook belastingen gaan omhoog na corona: dit is wat experten voorspellen

Geloof ze niet: politici die beweren dat de belastingen niet omhoog zullen gaan. Want naast hogere prijzen zullen we de coronarekening ook vanaf volgend jaar op onze belastingbrief voelen. Dat zeggen althans verschillende experts. “Dit jaar is het nog Sinterklaas, maar vanaf volgend jaar komt Zwarte Piet.”

 1. "Kinderloze single betaalt dubbel zoveel belastingen als alleenstaande met twee kinderen": belastingdruk op arbeid blijft schrijnend in België
  PREMIUM

  "Kinderloze single betaalt dubbel zoveel belastin­gen als alleen­staan­de met twee kinderen": belasting­druk op arbeid blijft schrijnend in België

  Naar jaarlijkse gewoonte heeft de OESO donderdag haar rapport over de belastingdruk op arbeid gepubliceerd. Daarin wordt gekeken naar de zogenaamde ‘tax wedge’, de vork tussen aan de ene kant de loonkost voor de werkgever en aan de andere kant het nettoloon van de werknemer. De werkgever moet immers een pak sociale zekerheids- en fiscale bijdragen betalen bovenop dat nettoloon. Daaruit blijkt dat België opnieuw de slechtste van de klas is. “Alleenstaanden zonder kinderen staan al meer dan 20 jaar op de eerste plaats van zwaarst belaste belastingplichtigen”, aldus onze belastingexpert Michel Maus. En ook op andere vlakken scoren we enorm slecht. De fiscaal expert schetst de schrijnende situatie.
 2. PRIJSBAROMETER. Alles wordt duurder na corona. Bekijk hier welke aankopen u best niet uitstelt
  PREMIUM

  PRIJSBARO­ME­TER. Alles wordt duurder na corona. Bekijk hier welke aankopen u best niet uitstelt

  Bent u van plan de avonturen van de Rode Duivels op het EK deze zomer te volgen op een nieuwe TV? Koop die dan maar snel nu, want binnenkort wordt die een pak duurder. Hetzelfde geldt voor een nieuwe auto, tuinmeubelen, een barbecue of verbouwingen in het huis. Stel dus niet uit wat u vandaag kan kopen, want alles, en dan bedoelen we ook écht alles, wordt duurder. En geen klein beetje. Bekijk alle prijsstijgingen in onze prijsbarometer.

Geld