De fabriek en de kantoren van Callebaut in Wieze.
Volledig scherm
De fabriek en de kantoren van Callebaut in Wieze. © Foto Erik De Troyer

Ook bekende chocoladefabrieken leggen productie stil na ontdekking salmonella bij Barry Callebaut in Wieze: “Veiligheid boven alles”

Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze - de grootste chocoladefabriek ter wereld - stilgelegd na de ontdekking van salmonella in een productielot. Alle chocoladeproducten na 25 juni geproduceerd in Wieze, werden geblokkeerd. Ook chocoladeverwerkers Neuhaus, Chocolate Group, Guylian en Mondelez leggen hun productie volledig of gedeeltelijk stil omdat Barry Callebaut hen mogelijk besmette chocolade leverde, meldt ‘De Tijd’. “Er zijn geen producten die mogelijk besmet zijn bij klanten geraakt, alles is 100 procent veilig”, verzekert Ignace Van Doorselaere, CEO van Neuhaus, in gesprek met HLN LIVE. 

 1. Wat is salmonella en via welke voeding kan je het krijgen?
  PREMIUM

  Wat is salmonella en via welke voeding kan je het krijgen?

  Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze - de grootste chocoladefabriek ter wereld - stilgelegd na de ontdekking van salmonella in een productielot. Maar wat is salmonella eigenlijk? “Je bent er echt een paar dagen niet goed van en mensen met een verzwakt immuunsysteem kunnen er zelfs door in het ziekenhuis belanden", vertelt professor Frank Devlieghere (UGent). Welke voeding geeft risico en hoe voorkom je het?
 2. Slechts 1 op 10 gezinnen betaalt laagste energieprijs: is het voordeliger om stroom en aardgas bij verschillende leveranciers af te nemen?
  Mijnenergie

  Slechts 1 op 10 gezinnen betaalt laagste energie­prijs: is het voordeli­ger om stroom en aardgas bij verschil­len­de leveran­ciers af te nemen?

  Ondanks de torenhoge energieprijzen kiezen slechts zeer weinig gezinnen voor de goedkoopste contracten op de markt. Voor elektriciteit betaalt slechts tien procent de laagste prijzen, bij aardgas gaat het om 12%. Door voor het voordeligste contract te kiezen, kan je in totaal niet minder dan 900 euro uitsparen. Neem je daarvoor best stroom en aardgas bij dezelfde energieleverancier af? Mijnenergie.be zocht het uit.