De fabriek en de kantoren van Callebaut in Wieze.
Volledig scherm
De fabriek en de kantoren van Callebaut in Wieze. © Foto Erik De Troyer

Ook bekende chocoladefabrieken leggen productie stil na ontdekking salmonella bij Barry Callebaut in Wieze: “Veiligheid boven alles”

Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze - de grootste chocoladefabriek ter wereld - stilgelegd na de ontdekking van salmonella in een productielot. Alle chocoladeproducten na 25 juni geproduceerd in Wieze, werden geblokkeerd. Ook chocoladeverwerkers Neuhaus, Chocolate Group, Guylian en Mondelez leggen hun productie volledig of gedeeltelijk stil omdat Barry Callebaut hen mogelijk besmette chocolade leverde, meldt ‘De Tijd’. “Er zijn geen producten die mogelijk besmet zijn bij klanten geraakt, alles is 100 procent veilig”, verzekert Ignace Van Doorselaere, CEO van Neuhaus, in gesprek met HLN LIVE. 

  1. Luchtvaartchaos leidt tot explosie aan schadeclaims

    Luchtvaart­cha­os leidt tot explosie aan schade­claims

    Het helse voorjaar en begin van de zomer in de luchtvaart leiden tot een stormloop bij claimbedrijven die passagiers helpen een compensatie te krijgen. “In juni zagen we een verdrievoudiging van het aantal claims tegenover mei”, zegt Claudio Brosche als juridisch expert bij Flightright in ‘De Tijd’. “In juli waren het er zelfs vier keer zoveel.” Het grootste ticketclaimbedrijf van Europa is ook in ons land een belangrijke speler. Specifieke cijfers geeft het bedrijf niet.