REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Onze expert Paul D’Hoore: “Zelfs goud stelt teleur tijdens moeilijke beursdagen”

“Als het echt slecht gaat zijn er geen veilige plekken op de financiële markten,” zegt expert Paul D’Hoore. “Dan wil iedereen weg uit alles: ook uit goud. Het spaarboekje is eigenlijk het enige echte vluchtoord.”

14 reacties

 • Leo Peeters

  2 jaar geleden
  @bob jansens, een bankkluis kost 50€ per jaar, m.a.w. bewaren kost niets. En er zijn altijd kopers; met dat geld kun je eten kopen.
 • Vital Verstraten

  2 jaar geleden
  @Carl Casier : eens de corna-crisis voorbij is begint de economische depressie en dan zal goud alleen maar stijgen aangezien er als zotten weer geld bijgedrukt wordt. Dan is nog de vraag of de euro dit overleeft, zie corona bonds en Nederland en bovenop deze kosten nog een wereldwijde recessie, stijgende geldhoeveelheid treft verminderde goederen geeft inflatie en niet een beetje, eerste jaar economie.
 • bob jansens

  2 jaar geleden
  logisch, van goud kan je niet eten... (en het veilig bewaren kost veel geld).
 • Vital Verstraten

  2 jaar geleden
  Met het goud gaat hetzelfde gebeuren als met VW toen Porche opties kocht voor het kopen van VW aandelen. Porche had meer opties dan er aandelen waren in de vrije markt ( free float). Dit staat ook te gebeuren met het goud door de spread van 10 procent, men laat het goud leveren en steek de 10 procent extra in zijn zak. Nog even wachten tot de eerste short seller niet kan leveren, en dan gaan we lachen!
 • Carl Casier

  2 jaar geleden
  @Frans Peeters en @Xavier Derck Eens de corona-crisis voorbij is, zal goud fors in waarde afnemen! Trouwens goud in het verleden ook zijn crisissen gekend. Een gewaarschuwd man is er twee waard!
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.

Geld