Vlaamse ondernemers moeten zo'n 8 à 10 miljoen aan onterecht aangevraagde coronapremies terugbetalen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaamse ondernemers moeten zo'n 8 à 10 miljoen aan onterecht aangevraagde coronapremies terugbetalen. © Photo News

Ondernemers moeten zo’n 10 miljoen euro aan onterechte coronapremies terugbetalen: “Belgen blijven Belgen, ze foefelen niet alleen in de slaapkamer”

Inspecteurs van het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) hebben na risicoanalyse 3.500 coronapremies gecontroleerd. Meer dan een derde van die onderzochte premies werd onterecht toegekend en moet terugbetaald, goed voor een totaalbedrag van 8 tot 10 miljoen euro. Minister Crevits waarschuwt dat boekhouders die meewerken aan fraude kunnen worden geschorst.

86 reacties

 • Jozef Van Schuerbeeck

  12 maanden geleden
  Er zijn heel wat zelfstandigen die in hun beroep enkel nog bezig zijn om te trachten in zo min mogelijk tijd zoveel geld mogelijk te verdienen. De kwaliteit van hun werk daar vagen ze grondig hun voeten aan. Daarbij vliegen hun uurlonen als een raket de hoogte in en hun verplaatsingen doen ze met een gouden koets. Eerlijke mensen bestaan ook nog, maar ze zouden talrijker moeten zijn.
 • Jo Hendr

  1 jaar geleden
  Reden is wegens het totale mismanagement van dit land Dit komt nooit meer goed Belgie staat aan de rand van de afgrond
 • Walter De Meulenaer

  1 jaar geleden
  Premies, premies en nog eens premies voor alles en nog wat, maar er is wel iemand die dat betaalt en dat is niet de overheid! Bovendien is het bij de overheid een kwestie van met de ene hand geven en met de andere hand dubbel en dik terug nemen.
 • Danny De Graeve

  1 jaar geleden
  Als ge als ondernemer in de eerste maand al een premie nodig hebt, stop er dan gewoon mee en stel u de vraag met wat ben ik bezig.
 • fred degret

  1 jaar geleden
  er zijn er die zelf zeiden dat ze meer verdienden door niet te werken dan dat ze normaal hadden verdiend , dank zij die 4000€

Geld