Een Starbucks in New York.
Volledig scherm
Een Starbucks in New York. © AP

Omzetgroei bij Starbucks stelt teleur

Starbucks is er het afgelopen kwartaal niet in geslaagd in zijn belangrijke thuismarkt meer bezoekers te lokken dan een jaar eerder. De Amerikaanse koffieketen wist wel de omzet op te voeren, mede doordat klanten gemiddeld wat meer uitgaven aan koffie met wat lekkers erbij. De toename voldeed evenwel niet aan de verwachtingen van analisten.

6 reacties

 • marcus bastiaensens

  5 jaar geleden
  In de rij gaan staan voor een koffie in een kartonnetje. Onnozel, terwijl ergens anders men je bedient aan tafel. Nooit begrepen. En meeste starbucks cafes zijn daarbij altijd echt vuil.
 • Zjos Peeters

  5 jaar geleden
  Ik ken er die rondlopen met een leeg kopje om maar te laten zien dat ze Starbucks koffie drinken... Gewoon veel en veel te duur en iet eens lekker m.i.
 • Roger Van den Bergh

  5 jaar geleden
  Simpele verklaring: Is slechte koffie voor een te hoge prijs
 • FRANK WILLEMS

  5 jaar geleden
  In Antwerpen mogen ze het vergeten met Marbella prijzen.
 • Thierry Vansweevelt

  5 jaar geleden
  In januari is de omzet overal het laagst. Feestdagen zijn duur en de contractjes van bepaalde duur zijn afgelopen. Mensen hebben dan geen zin in een boterham van 5 euro (ja, zo gaat dat daar)
 1. We leven meer dan ooit boven onze stand. Waar ontspoort de Belgische begroting het ergst? En hoe gaan burgers dat voelen?
  PREMIUM
  Politiek

  We leven meer dan ooit boven onze stand. Waar ontspoort de Belgische begroting het ergst? En hoe gaan burgers dat voelen?

  Met een tekort van ‘maar’ 27,4 miljard euro kreeg de Vivaldi-regering een meevaller, maar de federale ministers rekenen zich bij de begrotingscontrole toch best niet rijk. Zonder ingrepen ontsporen de overheidsfinanciën immers compleet. Waar knelt het schoentje van de Belgische begroting momenteel het meest? We vroegen het aan professor economie Wim Moesen (KU Leuven). “Als onze kredietwaardigheid weer verlaagd wordt, wordt lenen nóg duurder.”