Het logo van Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) bij het hoofdkwartier in Hsinchu in Taiwan.
Volledig scherm
Het logo van Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) bij het hoofdkwartier in Hsinchu in Taiwan. © REUTERS

Omzet chipfabrikant TSMC stijgt flink door chiptekorten

EconomieDe Taiwanese chipproducent TSMC heeft in het tweede kwartaal van het jaar geprofiteerd van het wereldwijde chiptekort. De omzet van het bedrijf, dat chips maakt voor andere bedrijven en geen eigen merken voert, ging met 20 procent omhoog. In juni lagen de opbrengsten zelfs bijna een kwart hoger dan vorig jaar.

0 reacties

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Macron op staatsbezoek bij Biden: Trans-Atlantische solidariteit of nieuwe handelsoorlog in het verschiet?

  Macron op staatsbe­zoek bij Biden: Trans-Atlanti­sche solidari­teit of nieuwe handelsoor­log in het verschiet?

  De Franse president Emmanuel Macron ontmoet deze week zijn Amerikaanse ambtsgenoot Joe Biden tijdens een staatsbezoek aan de Verenigde Staten. Macron hoopt hiermee het trans-Atlantische bondgenootschap vanonder het stof te halen. Enkele netelige, vooral economische, kwesties staan op de agenda. Met zijn bezoek hoopt Macron vooral de economische spanningen met de "aloude bondgenoot" te doen ontdooien, om een nakende handelsoorlog af te wenden.