De Chinese economie, een grootverbruiker van olie, ligt grotendeels plat.
Volledig scherm
De Chinese economie, een grootverbruiker van olie, ligt grotendeels plat. © EPA

Olieprijzen zakken verder door coronavirus

EconomieDe olieprijzen zijn vrijdag verder ingezakt door de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De economie wordt wereldwijd hard geraakt door de epidemie, wat slecht nieuws is voor de vraag naar olie. De prijs van Brent-olie uit de Noordzee zakte tussentijds voor het eerst sinds december 2018 onder de 50 dollar per vat.

7 reacties

 • ANTONIO POL

  2 jaar geleden
  En toch zit de regering ons nog in onze zakken. Dit dank zij de nog bestaande "cliquetsysteem".
 • Wayne Hamilton

  2 jaar geleden
  Daar zal ons Belgische regering wel een stokje voor steken !
 • paola nerozzi

  2 jaar geleden
  Heel goed mag nog zo een tijdje duren
 • Tanita Schevenels

  2 jaar geleden
  Vandaag diesel aan 1,30 getankt
 • Lucien De Saedeleer

  2 jaar geleden
  Gaat nu ook onze benzine/diesel goedkoper worden of gaat vaderke staat weer met het verschil lopen ?
 1. Europese en Amerikaanse beurzen veren weer recht na zwaarste verlies in maanden
  Play

  Europese en Amerikaan­se beurzen veren weer recht na zwaarste verlies in maanden

  De Europese en Amerikaanse beurzen veren voorlopig weer recht, na het zwaarste verlies in maanden. Oorzaak voor de terugval was het dreigende bankroet van de grote Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande. Wereldwijd heerst er wel nog onrust. De Japanse beursindex Nikkei eindigde met het grootste dagverlies in drie maanden. Het aandeel ging ook verder omlaag in Hongkong. En ook de bitcoin verloor verder aan waarde (meer dan 7 procent tot een niveau van bijna 40.000 dollar), daarna volgde wel weer licht herstel. Mocht Evergrande zijn schulden niet kunnen afbetalen, dan is dat ook een probleem voor honderden financiële instellingen die leningen hebben uitstaan bij het concern en dreigt een nieuwe schuldencrisis.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.

Geld