Enkele olietanks in de VS die zijn verbonden met de Colonial Pipeline.
Volledig scherm
Enkele olietanks in de VS die zijn verbonden met de Colonial Pipeline. © EPA

Olieprijzen stijgen na cyberaanval op pijpleiding van 9.000 kilometer

EconomieDe prijs van ruwe olie gaat licht omhoog, nadat hackers een cyberaanval hebben gepleegd op een grote Amerikaanse pijpleiding. De hackers, de cybercriminele groep DarkSide, eisen geld om de systemen van Colonial Pipeline weer vrij te geven. 

8 reacties

 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Goede zet van die bazen daar nu kunnen ze innen
 • Geert Tamsyn

  1 jaar geleden
  We moeten zo rap mogelijk van die fossiele brandstoffen af, alleen maar miserie. Er zijn nu genoeg volwaardige alternatieven, het volstaat ze te gebruiken.
 • Alexa Grieken

  1 jaar geleden
  Zelfs als de olieprijs daalt, dan gaan de prijzen aan de pomp hier omhoog. Dus wat boeit het nog.
 • Casto Giuseppe

  1 jaar geleden
  Weer een excuus om de prijzen te laten stijgen
 • Léon-Bernard Giot

  1 jaar geleden
  Olieprijzen stijgen al jaren : dalen doen ze nooit !
 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 2. Is het wachten op een cyberaanval die België écht plat legt?
  PREMIUM

  Is het wachten op een cyberaan­val die België écht plat legt?

  Verschillende overheidssites in ons land werden dinsdag het slachtoffer van een gigantische cyberaanval. Onder meer MyMinFin en Tax-on-web werden getroffen, maar ook de boekingssites van vaccinatiecentra werden getroffen door de aanval. Hoe groot is de kans dat ons land ooit zwaar getroffen wordt door een dergelijke aanval. “We zijn niet voorbereid op een cyberoorlog”, zegt beveiligingsexpert Nico Cool. “Er zal ooit een cyberaanval op nationaal niveau komen, dat is een zekerheid.”
 1. Slechts 1 op 10 gezinnen betaalt laagste energieprijs: is het voordeliger om stroom en aardgas bij verschillende leveranciers af te nemen?
  Mijnenergie

  Slechts 1 op 10 gezinnen betaalt laagste energie­prijs: is het voordeli­ger om stroom en aardgas bij verschil­len­de leveran­ciers af te nemen?

  Ondanks de torenhoge energieprijzen kiezen slechts zeer weinig gezinnen voor de goedkoopste contracten op de markt. Voor elektriciteit betaalt slechts tien procent de laagste prijzen, bij aardgas gaat het om 12%. Door voor het voordeligste contract te kiezen, kan je in totaal niet minder dan 900 euro uitsparen. Neem je daarvoor best stroom en aardgas bij dezelfde energieleverancier af? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  13

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.