AFP
Volledig scherm
© AFP

Olieprijs op hoogste peil in zeven jaar door geopolitieke spanningen en hogere vraag

De olieprijzen zijn dinsdag naar het hoogste peil in ruim zeven jaar gestegen. Geopolitieke spanningen en een hogere vraag lagen aan de basis.

10 reacties

 • Danny Govaerts

  4 maanden geleden
  Zulke toestanden bekom je als speculanten voorraden gaan opkopen met gratis geld dat terbeschikking wordt gesteld door de Europese centrale bank. Stop met gratis geld ter beschikking te stellen en de markt zal weer normaal gaan functioneren. En prijzen zullen weer op een normaal nivo komen .
 • Serge Aernoudt

  4 maanden geleden
  Beetje bij beetje zal de economie terug lopen omdat heel velen het niet meer zullen kunnen betalen. Het zal niet meer zijn van dit EN dat maar dit OF dat.
 • Paul Boeie

  4 maanden geleden
  Taksen , accijnzen en taksen op taksen . Toen de prijs indertijd over de 100 dollar per vat betaalden we een pak minder aan de pomp bende dieven .
 • eli bosch

  4 maanden geleden
  Vlak voor Coronacrisis was mijn tank volledig gevuld. Niet kunnen genieten van Coronadaling van de prijs; Ik zal nog lang moeten wachten eer prijzen dalen. Zal dan maar verder kou lijden en drie truien aandoen. Als alleenstaande (werkende!) heb ik geen 2500 eur op overschot om nu de tank te laten voldoen.
 • Benny Deridder

  4 maanden geleden
  Met de extra accijnzen kan Tinne Van Der Straten haar kiespotentieel onderhouden. Steeds meer en meer mensen onderaan de arbeidsmarkt zullen in armoede geraken. Kortom de werkende klasse krimpt en komt meer en meer onder druk te staan om de sociale voorzieningen (ook voor de eeuwige beroepsdoppers) te sponsoren. Een sneeuwbaleffect dat serieuze wonden zal slagen in onze samenleving. Bedankt Groen !
 1. “10 m2 extra bewoonbare oppervlakte doet de prijs stijgen”: deze kenmerken hebben de grootste impact op de prijs van je woning

  “10 m2 extra bewoonbare oppervlak­te doet de prijs stijgen”: deze kenmerken hebben de grootste impact op de prijs van je woning

  Parkeerplaats, badkamer of tuin? Wat zijn de kenmerken die de waarde van je huis bepalen? Belfius Strategic Research bekeek de data van de Belgische immo-website Immovlan over de periode 2016 tot 2022, en vergeleek wat verkopers invullen om hun huis in de kijker te zetten. Onze geldexpert Véronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius, geeft een overzicht van de elementen die de vraagprijs van een woning het meest beïnvloeden.